Christiekonferansen 2014

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hvert år holder Universitetet i Bergen Christiekonferansen med mål om å skape en viktig møteplass for samhandling mellom akademia og omverdenen. Forskere, politikere, næringslivsledere og sentrale personer fra kultur, samfunnsliv og offentlig sektor møtes til faglig påfyll og dialog.

Følg konferansen på Twitter: #Christie14 

RISIKO

Tema for årets konferanse var risiko, og ønsket om å redusere risiko gjennom kunnskap og ny teknologi stod sentralt i diskusjonene som foregikk i Grieghallen i dag. I tillegg hadde konferansen sikkerhet i en turbulent verden som tema.

– Vi har valgt dette temaet for årets Christiekonferanse fordi vi tror og mener at det er veldig tematisk riktig. Det er mange som er opptatt av dette, vi har hatt større kriser og vi har hatt utfordringer som gjør at det å forstå og håndtere risiko og gi økt grad av sikkerhet til befolkningen er noe som forskere, politikere og samfunnet i sin alminnelighet er opptatt av. Derfor mener vi at dette var et godt tema, sa rektor ved UIB Dag Rune Olsen.

– Jeg er helt enig, og syns at det var et svært interessant tema. Jeg har blitt positivt overrasket underveis i konferansen. For en bredde man kan ha i programmet om risiko! Det har vært svært mange gode innslag så langt, sa ansvarlig redaktør i BT Gard Steiro.

LES OGSÅ: Program for Christiekonferansen 2014

CHRISTIEPRISEN TIL HOLSEN

Før lunsj ble det annonsert at årets Christiepris gikk til Sjur Holsen. Holsen er Bergens Tidendes avdøde politiske redaktør, næringslivsjournalist og kommentator som samtidig hadde stor interesse for Universitetet i Bergen der han selv tidligere hadde studert.

– Sjur Holsen har vært en varm forkjemper for universitetet, kunnskap og formidling. Han utfordret universitetet kontinuerlig i håp om at vi også skulle forbedre oss på formidling. Han har på mange måter vært den i media i Bergen som har vært den varmeste forkjemperen for akademia. Så at dette var en meget fortjent pris er det ikke noe tvil om, forteller Olsen.

Også BTs Gard Steiro mener prisen kom i rette hender:

– Dette var en veldig fin anerkjennelse av hans arbeid. Sjur Holsen var en stor inspirasjon for andre journalister, han var opptatt av kunnskapsformidling og han var opptatt av Universitetet i Bergen. Jeg tror at den utdelte prisen vil bidra til at flere journalister og politiske kommentatorer benytter universitetet som kilde for å spre kunnskap.

Hør hele innslaget om Christiekonferansen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/christiekonferansen.mp3]

PRIS TIL UNG SKRIBENT

I anledning Christiekonferansen 2014 har det blitt holdt en skrivekonkurranse for unge under 30 år, og vinneren er allerede kåret.

– Vinneren er allerede på trykk i BT i dag og heter “Stormberedskap på åpent hav”, skrevet av Ragnhild Freng Dale. Hun skriver om risiko og om solidaritet som redskap i en tid med mye risiko, fortalte Gard Steiro.

Konferansen ble avsluttet fredag 25. april kl 16:00.

Anbefalte artikler