hot or not – uke 17

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tippeligaen

Ukens hot: Molde

Mange spådde en nedgang etter at Solskjær forsvant fra rosenes by. Til nå har det, med unntak av kampen på Skagerak Arena, ikke sett ut som de har tenkt å ta pause fra å være god. De offensivt orienterte ungguttene ,Elyonoussi og Gulbrandsen, ender opp med to mål hver i sekken, og de slipper inn kun ett mål mot et Sarpsborg som har fremstått god fremover i sesonginnledningen. Satsing på talenter lønner seg. 5-1 over Sarpsborg er verdig tittelen hot.

Ukens not: RBK-ledelsen og Nicki Bille Nielsen

Uavhenig av om han er offer for røff behandling av politiet, og strengt tatt ikke har gjort stort mer enn å sparke til et sykkelstativ uten å skade det – Nicki Bille Nielsen er ukens not. Det å være på feil sted til feil tid er like mye et karaktertrekk som det er uflaks. Lik som Thomas Müllers evner til alltid å være på rett sted til rett tid. Nicki Bille drar til København på påskeferie, og tre dager før kamp drikker han seg full og er oppe til langt på natt. Hvor går grensen Rosenborg? Hvor har det blitt av kravene? Hvor har det blitt av oppfølgingen?

Premier League

Ukens hot: Sunderland

Påsken er gjerne omtalt som miraklenes høytid. På samme måte som Jesus gjennoppsto andre påskedag, vekket Sunderland sin egen kamp mot å unngå nedrykk til live igjen på påskeaften. Etter scoringer av en revitalisert Connor Wickham og en Fabio Borini som har vært et av få lyspunkter for the black cats denne sesongen, vant Sunderland 1-2 over Chelsea på Stamford Bridge. Ingen kan si at Sunderland førte kampen eller skapte mest, men for Gus Poyets menn og for alle andre er det resultater som teller i fotball. Seier betyr tre kjærkomne poeng og Sunderland er nå i stor grad sin egen lykkes smed i bunnkampen. Vinner Sunderland sine fire resterende kamper skal det mye til for at de ikke overlever. Programmet viser hjemmekamper mot Cardiff, West Bromwich og Swansea, samt bortekamp mot Manchester United. Ingen umulighet med andre ord. Spesielt hjemmekampene mot bunnrivalene Cardiff og West Bromwich blir nervepirrende. Vi gleder oss!

Ukens not: Chelsea og Mourinho

Fra liv og oppstandelser til noe som minner mest om død. Chelsea sørget med sitt første ligatap under Jose Mourinho  for at det som tidligere lå i deres egne hender, nå kun oppnås ved hjelp fra andre. At Mourinhos mesterlige statistikk skulle ryke mot Sunderland som ligger sist på Premier League tabellen var det ingen som hadde trodd, aller minst Jose Mourinho. Det er tap som dette og som det mot Crystal Palace som får analyseverktøyet til å stille seg spørsmålet om “the special one” har mistet det. Har han fortsatt den spesielle evnen til å få frem det beste i sine spillere? Faktum er i alle fall at Chelsea har gått på sjeldent mange “unødvendige” poengtap mot svakere motstand som en tittelutfordrer skal slå. I slike stunder er det fristende å finne en scapegoat og det skal være sagt at Mike Dean ikke bidro til å heve vår tiltro til den Engelske dommerstanden i lørdagens oppgjør. Likevel må Jose Mourinho ta inn over seg at laget skriker etter en klassespiss og at Chelsea burde ha omsatt de mulighetene de kom til mot Sunderland og dermed avgjort kampen. Alt har vært i Chelsea egne hender, inkludert kampen mot Sunderland. Da kler det Mourinho dårlig å gi dommeren hovedskylden for et rævva resultat.

Bundesliga

Den tyske ligaen traller videre. Toppen bærer preg av at spill i Champions League er så godt som sikret av de beste lagene, og i bunn har det utkrystallisert seg en trio som kjemper om den viktige 16. plassen som gir håp om fortsatt spill i Bundesliga etter to kamper med kvalifisering mot 3. plasserte i 2. Bundesliga.

Ukens hot: Stuttgart

Seriemesterne fra 2007 har fremstått uhyre svake denne sesongen. Deres bosniske stjernespiller, Vedad Ibisevic, satt fart på den nedadgående kurven da han pådro seg fem kampers karantene for voldelig oppførsel på banen. Han er tilbake. Huub Stevens har allikevel valgt å stole på gode, gamle Cacau. Da Stuttgart fikk besøk av de kongeblå fra Gelsenkirchen var det lite som tydet på at de lå plassert langt bak toppen. De rundspilte tredjeplasserte Schalke, og det da det gjelder som mest. Med tre poeng i en runde hvor alle de andre nedrykkskandidatene gikk på tap ser det nå ut til at de kan ri trygt inn mot en ny sesong i det ypperste av selskap i tysk fotball.

Ukens not: Borussia Mönchengladbach

Hadde Filip Daems satt straffen slik at Gladbach gikk opp i ledelsen 2-1 etter 64 minutter kunne mye sett annerledes ut. For hadde gutta fra Bökelberg tatt hjem tre poeng, så hadde de fortsatt vært med i en intens kappestrid om den gjeve fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Champions League neste sesong. I Schwarzwald skar det seg virkelig. På stillingen 1-1, og fem minutter etter straffebommen, pådro Granit Xhaka seg sitt andre gule, altså et rødt kort. Xhaka er kjent for sin kompromissløse spillestil og evne til å samle kort, men i klubbens nåværende situasjon burde han holdt hodet kaldere. Med formsterke Wolfsburg fire poeng foran seg, og Leverkusen som visstnok evner å vinne fotballkamper fem poeng foran må de nok kysse drømmen om Champions League adjø for denne gang.

Primera Division

Denne helgen ble det nå formelt klart at Real Betis rykker ned. Det hadde dermed vært et lett mål for ukens not, men dette virket unngåelig og dermed er det andre kandidater som har gjort seg mere fortjent. Dette var også en runde hvor de nybakte cupmesterne, Real Madrid ikke spilte.

Ukens hot: Aritz Aduriz  og Kevin Gameiro

Athletic Bilbao spilte for en gangs skyld ikke på en mandag. Dessverre gikk de på et tap mot Barcelona. Heldigvis for baskerne har Aritz Aduriz begynt å putte mål. Spilleren som ikke hadde noen stor suksess med Valencia kom tilbake til Bilbao som backup for Fernando Llorente har nå blitt førstevalg. Han sendte Bilbao i ledelsen mot Barcelona, men selv om det ble med tap står Aduriz igjen med 5 mål på de tre siste kampene. Merkelig nok er det også en annen spiller som har nøyaktig den samme formkurven. Dette er Kevin Gameiro for Sevilla. Disse to lagene kjemper om den verdifulle fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Champions League. Det skiller nå tre poeng mellom Bilbao og Sevilla, og det blir nok den av disse som har mest teft foran mål som kommer til å gå av med gevinsten til slutt.

Ukens not: Víctor Casadesús

Når vi først er inne på målfarlige spillere så er ikke Levantes spiss, Víctor Casadesús en av dem. I en helg hvor det var en fleng av tabber, må å bomme på åpent mål på kloss hold være en av de større. Selvmål kan i stor grad unnskyldes(som var tilfellet for Manuel Lanzarote mot Sociedad), men at en spiss bommer på åpent mål er langt mer alvorlig. Etter at Levante hentet inn Casadesús i januar har han ikke akkurat bøttet inn mål og regnskapet taler et mål foreløpig for Levante. Men nå hadde han en gylden mulighet til å doble sitt personlige antall, men rett foran kassa bommet han. Motstanderlaget Getafe hadde også et par muligheter, men disse ble også sløst bort og kampen endte 0-0. Det er resultat som ingen av lagene er fornøyd med. Levante med seier kunne matematisk sikret La Liga-spill neste sesong, og Getafe kunne tatt et byks opp av nedrykksumpen. Dette er ikke første gang Casadesus bommer på en gylden mulighet for Levante. Det samme gjorde han mot Espanoyl i januar, og dersom Levante ikke kvitter seg med denne kvakksalver av en fotballspiller blir det nok ikke siste.

Serie A

Ukens hot: Milan

Milan nedsablet Livorno 3-0 hjemme på San Siro lørdag. At sistnevnte ligger på sisteplass får så være. Dette var sesongens beste kamp av Milan som undertegnede har sett. Milan øste på, skapte et tosifret antall målsjanser og leverte publikum en god og underholdene forestilling. Det har ikke vært vanlig kost i årets sesong. Spesielt om man legger til at hjemmefansen vil at Milan, og ikke bortelagene, skal stå for underholdningen. Hadde hjemmelaget vært mer effektive kunne de fort vunnet både seks og syv null.

Ukens not: Paletta

Parma hadde alle tiders mulighet til å sette Inter under press i kampen om å representere Italia i Europa neste sesong. De to møttes nemlig hjemme på Stadio Ennio Tardini. Kampen endte ikke slik Parma-fansen skulle ønske. Først bommet Antonio Cassano på straffespark et minutt før pause. Så, et minutt etter pause fikk Parma sin stopperkjempe sitt andre gule kort. To minutter senere scoret Inter som tilslutt vant kampen 2-0. Det er et svært bra resultat både for Inter og Milan. For nå har de røde og sorte like mange poeng som Parma, som dermed risikerer at Milan kan gå forbi dem.

Anbefalte artikler