Ukas dobbel: uke 13 og 14

This content has been archived. It may no longer be relevant

Uke 13:

Weidman vs Machida utsettes

I utgangspunktet skulle Chris Weidman forsvare beltet sitt mot Lyoto Machida i mai, men kampen er nå blitt utsatt til juli. Det passer perfekt for UFC, som nå får en av årets største kamper i 4. juli-helgen. Som en erstatning for en skadet Weidman, skal en av de skumleste mesterne i UFC i ilden igjen, nemlig Renan Barao. Han møter TJ Dillashaw, ved UFC 173. Barao er jo den gøyeste mesteren i UFC for tiden, så det blir nok ikke feil det heller.

 

ARP vil ha innveiing på kampdagen

ARP (Association of Ringside physicians) annonserte i uke 13 at de vil ha innveiing på samme dag som kampene, for å unngå drastiske vektkutt. Vi trenger ikke å gå lenger tilbake enn september i fjor, for å finne et dødsfall i sammenheng med vektkutt. Da var det brasilianske Leandro Souza som fikk slag. Det tok ikke lang tid før TRT ble bannlyst av NSAC etter at ARP anbefalte det, så vi kan ikke se bort ifra at innveiing på samme dag snart blir standarden i Nevada. UFC viste i TRT-saken at de følger NSAC’s retningslinjer, da de forbød TRT-bruk i hele organisasjonen.

Robbe Lawler vs Jake Ellenberger ved UFC 173

Ellenberger skulle egentlig møte Tarec Saffiedine ved UFC 172, men siden Tarec er ute med skade, har han både fått ny motstander, og en ny dato å gå kamp. Han er nemlig flyttet over til UFC 173, og skal møte Robbie Lawler. Av alle menneskene Ellenberger kunne møtt, må Lawler være den verste. Han har sett enormt skummel ut i sine to siste kamper, selv om han tapte knepent i tittelkampen mot Johny Hendricks. Det er bare å begynne å glede seg.

UKE 14

Cormier vs Hendo

UFC’s matchmakere har tydeligvis mistet all logisk sans når de setter opp kamper for Daniel Cormier. Det er greit at Hendo kommer fra en brutal knockoutseier over Shogun, men han er blitt skrekkelig gammel, og har veldig få andre våpen igjen enn H-bomben. Det som gjør det hele enda mer absurd, er at vinneren av den kampen får den neste tittelsjansen i lett tungvekt, etter Alexander Gustafsson. DC kan altså få seg en tittelkamp i lett tungvekt etter en kamp mot en UFC-debutant, og en mot en eldgammel Hendo som skal gjøre sin første kamp uten TRT.

Rory MacDonald vs Tyron Woodley

Imens Johny Hendricks er ute med en avreven biceps, vil UFC benytte anledningen til å sette opp en kamp mellom Rory MacDonald og Tyron Woodley. De to weltervekterne er de åpenbart beste kandidatene til en tittelkamp, og hvem av dem som får prøve seg mot Hendricks skal, om alt går i boks, avgjøres ved UFC 174.

Holly Holm Ble Legacy FC mester

Holly Holm har ikke tapt en eneste kamp siden hun gjorde hoppet fra boksing til MMA, og nå er hun altså blitt mester i Legacy FC’s bantamvektdivisjon for kvinner. Hun tok tittelen fra Juliana Werner, ved hjelp av en headkick TKO i femte runde. Det har vært en del snakk om at Holm skulle komme til UFC og utfordre Ronda Rousey, men manageren hennes klarte tydeligvis ikke å komme til enighet med UFC’s representanter. Uansett blir hun ute en stund, ettersom hun brakk armen under kampen, så vi får håpe hun bruker tiden godt, og får seg en ny manager.

Til helgen er det endelig et nytt UFC-event. Da er det Roy Nelson som skal møte Big Nog, og etter to uker uten et kort har jeg allerede begynt å glede meg stort, selvom kortet i utgangspunktet ikke er så mye å skryte av (well played, Dana).

 

Siste podcaster

    Anbefalte artikler