Lyssverdnapping – en guide

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens tema hos Med Gandalf til Galaksen er våpen, og hva er vel mer ikonsk enn et lyssverd? En gang, i totalt endru tilstand, da jeg var ung (i 2012) hadde vi en utkledningfest med historisk tema. En kompis insisterte på at Star Wars var historisk og kledde seg ut som en jedi, med medfølgende lyssverd. Det var kanskje ikke så skinnende og orginalt, men det var fortsatt ganske fint. For vi har vel alle en venn med et lyssverd? Hvis du er som oss har du sikkert flere.

Dette er en guide til hvordan det kan bli ditt, på en noenlunde smertefri måte. PS: Det er også en suveren måte å få vennen din til å skylde deg en tjeneste. Eller sjokolade.

1. Se muligheten

Hvorfor ikke bruke det til å lage middag?
Hvorfor ikke bruke det til å lage middag? (Foto: Stine Anthonsen)

Ifølge alle forsikringsselskap er det slikt at hvis du mister noe og noen finner det, så er det ikke tjuveri. Dermed kan man si at den enkleste måten du kan få tak i et lyssverd er hvis noen glemmer det igjen hos deg. Vi var såpass heldig at det rett og slett falt ned i hendene våre uten noen innsats fra vår side. Siden du leser denne guiden kan vi konkludere med at du ikke var like heldig. Så inviter vennen din med lyssverdet over på et Star Wars-maraton (eller en temafest) og insister på at vedkommende skal ta med dette lysende objektet som har funnet veien inn i ditt hjerte. Sannsynligheten for at han gjør det er stor. Deretter må du bare sørge for at lyssverdet blir gjenglemt da vedkommende drar (regn eller fare for tjuveri på veien er gode tips her).

Det er vanskeligere enn man skulle trodd (Foto: Stine Anthonsen)
Det er vanskeligere enn man skulle tro. (Foto: Stine Anthonsen)

2. Lek med det

Dette er hele grunnen til at du ville ha det i utgangspunktet, er det ikke? Det er gøy de første ti minuttene (seriøst hvordan orket Luke og Anakin å trene lenge med det?) så begynner det å bli litt kjedelig og du innser at dette kanskje ikke var den beste ideen du har hatt i ditt liv. Hva nå? Jo, i stedet for å levere det tilbake med en gang  kan du jo alltid bruke det til din fordel.

3. Skriv et utpressingbrev

Trikset her er å ha beskjeden klar med en gang, for du har virkelig ikke lyst å begynne på nytt igjen når du først har startet. De eneste tingene du trenger er papir, saks, lim (skolelim funker fint) og en god del aviser/ukeblader/reklamer. Når du har dette er det bare å begynne å klippe ut bokstaver. Tro meg, det er ikke så enkelt som man skulle tro. Hvis du er heldig blir resultatet seende ut omtrent som det til høyre (eller bedre, for du er sikkert smart nok til å spesifisere dato og klokkeslett).

4. Ta bilder av det

FIkk du vondt av å se på det? Fint. Da virker det. (Bilde: Stine Anthonsen)
FIkk du vondt av å se på det? Fint. Da virker det. (Foto: Stine Anthonsen)

Med det mener jeg selvfølgelig at du skal binde det til en stol og holde opp dagens avis (som bevis!), for best mulig effekt. Det fungerer ikke uten avis, tro meg – det er en grunn til at de gjør det på film.

5. Send brevet

Dette punktet er selvforklarende, og du trenger neppe noen instruksjoner for dette.

6. Har du fått svar?

Dersom du fikk det du ba om kan du levere sverdet tilbake. Etter du først har lekt litt mer med det, selvfølgelig. Om du vil kan du skrive et nytt brev, men om du synes det ble for mye arbeid kan du rett og slett plutselig “finne” det hos vennen din. Under senga hans eller noe. Problem solved.

Dersom du ikke fikk svar burde du sendt lyssverdet tilbake bit for bit, men siden vi ikke liker vold er ikke det et alternativ. I stedet burde du sende stadig flere skremmende bilder inntil personen gir det deg du ber om.

Det du absolutt ikke burde gjøre er å gi opp, slik vi endte opp med å gjøre. Det var null respons, og vår kjære venn nevnte aldri for oss at han hadde fått et mystisk brev en gang.

Så uavhengig av resultatet blir er den viktigste regelen: Sjekk hvor mye personen bryr seg om lyssverdet på forhånd. 

 

Anbefalte artikler