Ukas Roundup: Uke 10

This content has been archived. It may no longer be relevant

UFC annonserte ikke mindre enn tre nye events denne uken. De førstkommende blir to eventer på samme dag i mai, en i Brasil, og en i Tyskland. Jeg liker å bruke søndagene mine på UFC, men to events på en dag kan fort bli litt mye. Snakker om å akselerere mot metningspunktet! Brasilkortet er jo der Chael skal møte Wandy om alt går etter planen, så det må jo sees uansett, men om Tysklandkortet blir sett, avhenger av hvilke navn som havner på det. Det siste kortet som ble annonsert vil finne sted i Irland i juli, og man må jo anta at det blir der Conor McGregor gjør sin retur. Det er i alle fall det jeg krysser fingrene for!

Junior Dos Santos vs Stipe Miocic

Junior Dos Santos har fått både dato og motstander til sin retur, etter tapet i tittelkampen mot Cain Velasquez. Det er jo en viss sannsynlighet for at vi får en fjerde kamp mellom de to, men først må JDS fortjene nok en sjanse til å vinne beltet. Den første utfordringen han møter på veien tilbake, blir Stipe Miocic. Han kommer fra en seier mot Gabriel Gonzaga og har ikke tapt siden 2012, og har derfor en mulighet til å gjøre et enormt steg mot en tittelkamp med en seier i denne kampen.

Matt Brown vs Erick Silva

En av de største skuffelsene i 2013 var da Matt Brown måtte trekke seg fra kampen mot Carlos Condit grunnet skade. Han skulle endelig få en mulighet til å gjøre et stort hopp oppover i weltervektdivisjonen, men muligheten glapp, og kampen mot Condit ble forkastet. Nå skal han altså møte hypekongen Erick Silva. Silva, som nylig vant sin forrige kamp uten å la motstanderen få inn et eneste slag, har tidligere slitt i møte med motstandere litt høyere i divisjonen, men får likevel et forsøk mot Brown. Denne kampen er selvfølgelig altfor god til å være sann, og blir definitivt kansellert grunnet skade. Frem til den blir det sitter jeg og gliser som en idiot, og klemmer tilfeldig forbipasserende. MMA-junkie har dekket saken her.

UFC Fight night 38

Det er en stund siden jeg har vært så underholdt da jeg så et Fight Night kort. Det kan selvfølgelig ha noe med at Alexander Gustafsson endelig gjorde en etterlengtet retur, eller at det var deilig å kunne se et kort live uten å sitte oppe halve natten. Jeg tror begge de faktorene spilte inn, i tillegg til at det faktisk var mange underholdende kamper, både på hovedkortet og underkortet, og at over halvparten av kampene ble avsluttet. Det var uansett verdt å se, og anbefales.

Gunnar Nelson vs Omari Akhmedov

Nelson startet tålmodig, og ventet i overkant av et minutt før han tok ned Akhmedov. Deretter beveget han seg over i mount, og avsluttet til slutt med en giljotine etter 4:36 i første runde. Islendingen er nå 3 – 0 i UFC, og han har også gjort et veldig interessant intervju med MMA-revyens Andreas Roaldsnes, som kan leses her.

Brad Picket vs Neil Seery

Om en kamp på kortet fortjente fight of the night var det denne. Seery og Picket gikk rett på sak i en kamp som var både jevn og underholdende, selv om det kanskje ikke så slik ut på dommerkortene. Det ble Picket som kom unna med seieren på poeng,  men det var en god debut fra Neil Seery, som definitivt burde få et forsøk til i UFC. Om du liker slams og ikke trenger en avslutning for å like en kamp, burde du se denne.

Michael Johnson vs Melvin Guillard

Forrige gang UFC var i England var Guillard klar for å møte Ross Pearson. Den gangen ble det en no contest, etter et ulovlig kne fra Guillard, som åpnet pannen til Pearson. Ved fight night 38 skulle egentlig omkampen finne sted, men Pearson er ute med kneskade, og ble erstattet av Michael Johnson. Det var kjipt for Guillard, som ikke ble overkjørt, men tapte kampen tydelig likevel. Alt i alt var det en helt kurant kamp, som for min del ble reddet av at jeg liker Michael Johnson.

Alexander Gustafsson vs Jimi Manuwa

Alexander Gustafsson gjorde endelig sin retur til buret, etter å ha blitt ranet i tittelkampen mot Jon Jones (ja, jeg er fortsatt bitter). Denne gangen var det Jimi Manuwa som hadde meldt seg frivillig til å låses inn i et bur med the Mauler. Det gikk som det måtte gå. Gustafsson landet et enormt kne fra thai-clinchen, fulgte opp med slag, ga Manuwa sitt første tap i karrieren, og feiret med en av de verste turnprestasjonene i buret så langt i historien. Det hele toppet seg da svensken tok mikrofonen fra Dan Hardy, og utfordret Jon Jones til en omkamp. Ved pressekonferansen etter eventen, ble det bekreftet at Gus skal møte vinneren av Jones vs Texeira. Jones på sin side urinerte en skvett i buksen, og uttalte at han mente at Gus burde møte Cormier før han fikk en tittelsjanse. Wow. Don’t be scared, homie.

På lørdag skjer det endelig. UFC 171. Hendricks mot Lawler. Vi skal endelig få en ny weltervektmester. The natural born killer skal også gjøre en etterlengtet retur til buret, og han møter Tyron Woodley, som kommer fra en overbevisende seier mot en av UFC’s største douchebags, Josh Koscheck (ja, Jones leder ennå). Det blir uansett herlig å se Hendricks vinne beltet for 2. gang.

Anbefalte artikler