Veteranens progressive side

This content has been archived. It may no longer be relevant

Etter 10 år som plateartist er Thom Hell endelig klar med sitt sjette studioalbum. Den har fått det betimelige navnet Six, og byr både på nye og mer velkjente takter fra den erfarne 37-åringen. I kveld gjester han Bergen for en av de fem konsertene han gjør i Norge denne vinteren.

Tilpasser seg ikke radio

For den som kjenner sørlendingen gjennom tidligere hits er plata kanskje ikke “typisk” Thom Hell. Selv presiserer han at referanserammen for dette albumet er mye av det samme som tidligere, og forklarer at han har fått lov til å ta frem en litt mer progressiv side av seg selv og musikken sin.

Hell har latt seg bli dratt med i den progressive musikkspillingen, og droppet å tenke over låtenes radiovennlighet. Dette valget førte til at han fikk fullføre alle sangene slik han selv ville, uten tvangstanker og tidsbegrensninger.

En smekk på fingrene

Han forteller oss at han har fått gjort sin greie, og laget musikk slik han selv ønsker den skal være. Men han forstår ikke hva som har hendt med anmelderne i Bergen.

– Det er noen damer der jeg kanskje har vært borti for lenge siden, som ikke liker meg.  Folk skjønner ikke greia mi!

Mens flertallet av anmelderne har valgt å gi plata en karakter i det øverste registeret, har den ikke slått an hos avisene i Bergen. Hell mener anmelderne mellom de sju fjell fortjener en smekk på fingrene, men legger til at han selv har prøvd å anmelde en plate, og at det ikke er så lett.

Hyller Dirty Dancing og Patrick Swayze

Musikerne som bidrar på albumet er den minste gjengen Hell har jobbet sammen med på en plateproduksjon noen gang. Plata ble spilt inn i Kristiansand, hvor han blant annet samarbeidet med Christoffer Trædal, gitaristen i Honningbarna.

– Jeg trengte noen som kunne spille fort på gitar, og det kan Christoffer.

Thom forteller at fordelene med å leve i 2014 også har påvirket innspillingen. Det å kunne sende musikkfilen videre til noen andre som bare legger på sitt instrument, fører til at det kan gå lettere for alle parter. Alle artistene trenger ikke å være tilstede i studio, og det gikk blant annet an å få til et samarbeid med Olaf Olsen fra Big Bang, som også har bidratt på noen av sangene på Six.

I tillegg har Thom samarbeidet med Lizzie på låta She`s like the wind, en cover av hiten fra 80-talls-klassikeren Dirty Dancing. Den er ikke bare en hyllest til Patrick Swayze, som gikk bort i 2009, mens også en spennende utfordring. Han har gitt låta sin egen Thom Hell-vri, og er veldig fornøyd med det endelige resultatet.

Hør hele intervjuet med Thom Hell her

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/HeleThomHell.mp3]

Anbefalte artikler