Karnevalsesongen er i gang!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg møtte en ivrig og glad Ruben som hadde kledd seg ut i sin «sirkus-presentasjon-hallo-drakt», for å snakke om  hvilket forhold han har til karneval.

KALDT!

– I forhold til Rio og andre plasser er det veldig kaldt. I Norge begynner det å ta litt mer form, og folk gleder seg til karneval. Vi merker salgstrømmen fra begynnelsen av februar, og det er masse barn – men også voksne som handler her.

MØTTE KJÆRESTEN PÅ NETT – STILTE OPP I KU-KOSTYME

Da jeg spurte hva det mest fantasifulle kostymet han har kledd seg ut i opp gjennom årene var, fikk jeg en veldig spesiell og ikke minst morsom historie.

– Det sykeste jeg gjorde var å kle med ut i et ku-kostyme da jeg skulle møte kjæresten min for første gang. Vi møttes på nettet og hun skulle ta flyet til Bergen for å treffe meg. Jeg spurte henne om jeg ville kjenne henne igjen fra bildet, og da svarte hun «Nei, jeg har lagt på meg så mye så jeg ser ut som en feit ku». Så da stilte jeg opp på Flesland i et ku-kostyme. Hun var den éneste som ikke lo.

Hør første del av innslaget:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/PAA-BESOK-I-RUBENS-SKATTEKAMMER-DEL-1.mp3]

NORDMENN BLIR FLINKERE

Jeg fikk senere møte Tom, som også jobber på Ruben’s Skattkammer.

– Mitt forhold til karneval og utkledning er at jeg elsker å kle meg ut, forteller Tom mens Ruben står i bakgrunnen og skriker ut «MILDT SAGT!».

– Jeg er opprinnelig halvt engelsk, og de aller fleste engelskmenn ser etter en grunn til å kunne kle seg ut.

Føler du at nordmenn hermer etter andre kulturer med å kle seg ut?

– Nordmenn har blitt flinkere og flinkere til å se hvor gøy de kan ha det med utkledning. De tar ikke seg selv så høytidelig heller.

MAKEOVER

Siden jeg selv skal delta på karnevalfeiringen i Sør-Amerika, utnyttet jeg muligheten da jeg var i kostymebutikken til å finne noe jeg kunne ta med meg i bagasjen. Tom hjalp meg gledelig med å finne et kostyme til meg, som ble en kjole som han valgte å kalle “Jamaica-drakt”, med sterke farger i rødt, blått og grønt. I tillegg fikk jeg en joker-hatt med bjeller.

Hør hvordan det gikk da jeg fikk makeover av Tom:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/paa-besok-i-rubens-skattekammer-2..mp3]

Anbefalte artikler