Solberg-søstrene byr på seg selv

This content has been archived. It may no longer be relevant

Marie Aakrann fra Studentersamfunnet i Bergen kom på besøk til Studentmorgen denne tirsdagen for å fortelle om det storslåtte besøket som skal innta Grand Selskapslokaler i kveld.

– Vi får celebert besøk av statsminister Erna Solberg og søsteren Marit Solberg, forteller Aakrann.

Marie Aakrann er spent på samtalen med Solberg-søstrene i kveld, og håper at damene vil åpne seg for publikum.

– Vi har lagt opp til en litt mer avslappet møtestil, hvor vi håper på å få personlige historier, refleksjoner og kanskje noe sladder fra eget liv, avslører Aakrann.

Bakgrunnen for besøket til statsministeren og hennes søster er fokuset på kvinner i lederstillinger og bærekraftig utvikling. Med ledende roller innenfor sine felt er Solbergsøstrene gode forbilder for kvinner i lederstillinger og for fremtidens kvinnelige ledere. Samtalen vil ta sikte på å komme til bunns i søstrenes ledersuksess.

Hvordan de har kommet dit de er i dag og hvilke prioriteringer de har måttet gjøre er spørsmål Aakrann ønsker å stille Erna og Marit Solberg.

To profilerte ledere fra samme familie

Solberg-familien har avlet frem to kvinner i sentrale lederroller i Norge. Erna Solberg, vår andre kvinnelige statsminister i Norge, er selvskreven, men hun er ikke alene om å ha mye makt i Solberg-familien. Ernas storesøster, Marit Solberg, er nemlig konserndirektør for oppdrett i Marine Harvest.

Søstrene Solberg skal i kveld stille sine liv til disposisjon for å belyse temaet ”kvinner i lederstillinger”.

Studentersamfunnet arrangerer til vanlig ukentlige debatter, men denne tirsdagen er litt annerledes enn de vante debattene. Solberg-søstrene skal delta i samtale der Studentersamfunnet håper å komme bak statsministermasken og under huden på Erna Solberg og hennes nærmeste støttespiller. 

Statsministerens besøk går av stabelen kl. 18:00 i kveld på Grand Selskapslokaler.

Hør Marie Aakranns forventninger til kveldens besøk i Studentmorgens tirsdagssending:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Studentersamfunnet-om-sostrene-Solberg.mp3]

Anbefalte artikler