TID FOR SUPER BOWL

This content has been archived. It may no longer be relevant

Årets store begivenhet i NFL, nemlig Super Bowl, er rett rundt hjørnet. I fjor var rundt 109 millioner benket foran tv-skjermen for å se Super Bowl, og man kan forvente at det ikke er færre som vil få med seg moroa på søndag. For første gang på mange år er det de to førsteseedede lagene som møtes på Super Bowl. For første gang i historien møtes det høystskårende angrepet ligaens høystskårende forsvar. Man kan forvente en jevn og forrykende kamp hvor hvert eneste spill blir viktig. I den anledning har Touchdown analysert de viktigste duellene vi vil bevitne på søndag.

PASNINGSSPILL

Hovedfokuset i kampen vil stå mellom Broncos sitt pasningsangrep og Seattle sitt pasningsforsvar, der begge lag er ligaens beste i hver sin kategori. Broncos quarterback Peyton Manning har pålitelige receivere i D. Thomas, Welker og Decker, samt en fremadstormende tight end i J. Thomas. Alle disse fire er kapable til å skåre touchdowns og Broncos har utallige rutekombinasjoner. Seattle kontrer dette med å sende  cornerbackene Sherman og Maxwell utpå, samt safety-douen E. Thomas og Chancellor. Det typiske kjennetegnet til denne forsvarsenheten er at de spiller hardt og har fantastisk teknikk, samtidig som at de er høyere enn et gjennomsnittlig secondary.

LØPESPILL

Et angrep består også av et løpeangrep, og denne delen er helt sentral for at Seattle skal kunne vinne. Seattle er best i løpespill og foretrekker dette på bakgrunn av running backen Lynch og den atletiske quarterbacken Russel Wilson. Samtidig vil et godt løpeangrep føre til at motstanderens forsvar må stille seg nærmere ‘line of scrimmage’ og gi mer rom for pasningsspill. Et annet viktig aspekt ved å løpe med ballen er at spillklokken går fortere, og denne taktikken har flere lag tidligere i sesongen med suksess brukt mot Peyton og Denver. Det er viktig å påpeke at Denver sin sterkeste del av forsvaret ligger i å stoppe løp.

SPECIAL TEAMS

Den siste duellen vi ønsker å fremheve er special teams, inkludert kickerne. Kampen blir jevn, og da vil startsted for hvert lags angrepsrekke være avgjørende. Begges lag har gode returnere som kan skape et godt utgangspunkt for lagenes QB, men Denvers Holliday har en fordel i denne duellen. Samtidig kan lagenes kickere avgjøre en jevn kamp. Både Hauschka (Seattle) og Prater (Denver) er blant de mest treffsikre kickerne i NFL. Prater satte ny rekord med en 64- yards field goal tidligere i sesongen. Værforholdene, og særlig vinden, kan påvirke både treffsikkerheten og ønsket avstand lagene velger å sparke et field goal fra. Under dårlige forhold kan kickernes oppgave bli redusert i form av at laget ønsker å heller gå for et vanlig angrepsspill på fjerde forsøk. Kampens utvikling er også avgjørende for om et lag kicker eller ikke på fjerde forsøk, der det sparkes oftere når kampene er lav-skårende og/eller jevn.

For å oppsummere duellene vi mener er avgjørende for kampen:

–          Denvers pasningsangrep vs Seattles pasningsforsvar

–          Seattles evne til å løpe med ball vs Denvers evner til å stoppe løp

–          Special teams og kickere

For å høre mer om søndagens storoppgjør kan du høre Touchdowns podcast.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler