HotOrNot – Uke 4

This content has been archived. It may no longer be relevant

Da er helgen vel overstått, og litt på etterskudd kan vi se tilbake på en fotballhelg som inneholdt det meste. De store europeiske ligaene ga oss penger under bordet, bananskall, gigantiske keepertabber og skrekkskader.

Spania – Keylor Navas og Sandro Rosell

Hot: Det er alltid de store klubbene i Spania som stjeler overskriftene, men ofte er det de mindre klubbene som står for de virkelige bragdene. Denne helgen stod Levante for den største overraskelsen. Etter å ha ligget under to ganger for Sevilla på bortebane, klarte klubben som kjøres på sparebluss å sikre seg seieren på dramatisk vis. Dette var mye takket være “man of the match”, Keylor Navas, i Levantes mål.  Levante, klubben som overpresterer med å overleve år etter år i La Liga, har de siste sesongene gjort det riktig så bra og ligger foreløpig på en åttende plass.

Not: Torsdag trakk Barcelonas president, Sandro Rossel, seg fra sitt verv. Det som skulle være hans kronjuvel ble til slutt hans undergang. I sommer var prisen for Neymars underskrift oppgitt til å være 57,1 millioner Euro, men den totale kostnaden har nå vist seg å være 86,2 millioner. Hvor har pengene gått? Dette spørsmålet vil bero på videre etterforskning, men 40 millioner betalt til et selskap eid av Neymars far og agent høres noe suspekt ut. Dette sammen med den kontroversielle draktsponsingen fra Qatar gjør at Rossels presidentperiode må sees som et mørkt kapittel når det kommer til Barcelonas omdømme.

Tyskland – Schalke og Bayer Leverkusen

Hot: Schalke 04 startet sesongen 2013/14 som de gjorde året før. Helt elendig. Etter signering av talenter som Christian Clemens, Leon Goretzka og Kevin Prince-Boateng fra Milan, samt Adam Szalai fra Mainz og Felipe Santana fra andre siden av Ruhr-elven, så det ut til at Schalke endelig kunne stille med den bredden de trengte for å henge seg på topplagene. Slik gikk det imedlertid ikke. Lengre skadeavbrekk på nøkkelspillerne Farfán og Huntelaar tok brodden av laget fra Gelsenkirchen. Med begge to tilbake, og begge to med navn i målprotokollen i helgens runde mot HSV, fører dette Schalke til topps på temperaturstigen.

Not: Bayer Leverkusen eller Bayer Neverkusen. Kjært barn har mange navn. I likhet med de andre topplagene feilet de unektelig i helgens runde i Bundesliga. Med Wolfsburg tap og et uavgjort restultat på Signal Iduna, hadde de en ypperlig sjanse til å rykke fra de andre konkurrentene i kampen om 2. plassen. Tapet er på ingen måte hverken avgjørende, eller ekstremt flatterende. Spesielt med tanke på at Bayern München også mistet to poeng mot laget fra Svartskogen. Men hvis starten på 2014 er toneangivende for fortsettelsen, kan det bli nok en sesong med nesten godt nok for Bayer 04.

Italia – Verona og Marko Amelia

Hot: Verona er sammen med Roma årets to største overraskelser i Serie A, med positivt fortegn. Verona lå lavt og kontrollert hjemme på Stadio Marc’Antonio Bentegodi, mens Roma kom ikke fikk til noen spesielle sjanser. Minuttet før pause fikk imidlertid Roma en kontring, ettersom dommeren overså et klart frispark til Verona. Gervinho satte fart, løp rundt 40 meter med ball og fikk til slutt slått inn der Ljajic styrte inn ballen med utsiden fra rundt fem meter. Fire minutter etter hvilen utlignet Verona til 1-1. Gevinho ville det imidlertid annerledes. Etter klabb og babb inne i feltet driblet den tidligere Arsenal-spilleren  tre-fire mann før han banket ballen i mål.

Not: Ettersom Christian Abbiati sliter med influensa fikk  Marco Amelia starte  for Milan borte mot Cagliari. I det 28 minutt  tok  sisteskansen en særdeles dårlig vurdering da han valgte et kort utspark mot Rami i den sterke vinden. Ballen stoppet i lufta å SAU plukket opp ballen. Han finta Bonera på ræva å satte ballen i åpent mål. Hadde det ikke vært for tre minutter, to dødballer og en god porsjon flaks hadde Milan gått på sitt første tap mot Cagliari på 20 seriekamper.  Med slike inngrepønsker nok Seedorf at Abbiati får hostesaft intravenøst.

England – Mads Møller Dæhli og Bryan Oviedo

Hot: En cuphelg uten  noen bomber gjør at vi rett og slett henter opp en nordmann. Mads Møller Dæhli gjorde en svært god innsats i Cardiff sin 1-0 seier over Bolton på lørdag. Engelsk presse hyller han, og noen går så langt som å kalle han det smarteste Solskjaer kunne gjort i overgangsmarkedet. Han ble også kåret til banens beste av Cardiff sine supportere, noe som er ganske utrolig ettersom Dæhlie kom inn midtveis i annen omgang. En herlig start av 18-åringen, så la oss håpe at nyervervelsen, Jo Inge Berget, har en like overbevisende debut.

Not: I løpet av en uke har utsiktene forandret seg betraktelig for Everton. Fra å være et lag som kan utfordre til topp fire, ser dette nå svært vanskelig ut for “the toffees.” I cupkampen mot Stevenage lørdag kveld ble backen Bryan Oviedo offer for nok en skrekkskade i engelsk fotball. Dette betyr at Costaricaneren er ute resten av sesongen. Han føyer seg inn på en ganske habil skadeliste som Roberto Martinez sine gutter har skaffet seg, litt over halvveis ut i sesongen. Stjernene, Ross Barkley og Gerard Deolofeu, er allerede på denne listen. Superspiss Romelu Lukaku nekter å score mål for tiden, og løsningen skulle være Lacina Traore på lån fra Monaco. Alt var spikret, men så ble Monaco sitt førstevalg, Radamel Falcao, langtidsskadet. Dette vil si at de ikke lar Traore gå til Everton likevel.

Ukens godbit

Etter Ballo satt straffesparket mot Hellas Verona viser han noe som Milanfansen har savnet det siste året – spillere med respekt for treneren sin. Seedorfs hilsen tilbake er ikke mye mindre enorm. Herlig!

Anbefalte artikler