GIVE THANKS TO FOOTBALL

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den fjerde torsdagen i november er en viktig dag i USA. Det er (i teorien) en dag for å vise takknemlighet for det man har i livet. Originalt var det en dag hvor man takket for årets innhøsting. I dag er det derimot en dag for å spise store mengder kalkun, ha kvalitetstid med familien, og se amerikansk fotball.

THANKSGIVING-KAMPENE

Detroit har spilt kamp på Thanksgiving hvert år siden 1934. Det er en tradisjon som går tilbake til Jesu tid, hvis man skal tro enkelte amerikaneres tidsregning. De hadde jo ikke engang slått Europa en gang for alle i andre verdenskrig.

Detroit spilte hjemme på Ford Field mot Green Bay Packers på torsdag. Det ble ikke den meste spennende av kamper, Detroit vant til slutt 10-40. Det må sies at Packers ikke er det samme uten Pro Bowl quarterback Aaron Rodgers, som har vært skadet siden Packers møtte Bears i uke 9. Matt Flynn hadde en svak kamp, han hadde 10 completions på 20 forsøk for 139 yards, 0 touchdowns og 1 interception. De skulle kanskje ha latt Tolzien fått prøve seg igjen.

Stafford og Lions fortsatte med spillet fra uke 12, med interceptions og fumbles. Den eneste touchdownen Packers skårte kom da forsvaret skårte på en fumble-recovery. Stafford hadde 2 interceptions, men gjorde opp for det med tre touchdowns. I tillegg mistet både Stafford og running back Reggie Bush hver sin fumble. Hvis ikke kunne stillingen blitt enda styggere.

DALLAS

I den andre kampen på kalkundagen var det Oakland Raiders som tok turen til Dallas for et møte med Cowboys. Cowboys er det andre laget som tradisjonelt spiller på Thanksgiving, noe de har gjort siden 1966. Det ble en spennende kamp hvor Raiders overraskende ledet 21-14 til pause. Men Dallas spilte kom tilbake etter pause. De holdt Oakland til 3 poeng og skårte selv 17, noe som gjorde at de til slutt vant 24-31.

Cowboys quarterback Tony Romo var ikke i storform, han var syk før kampen og måtte få væske intravenøst i pausen. Dermed var det klart for en stor dag for running backene til Dallas. DeMarco Murray løp for 63 yards og 3 touchdowns. Til og med backup Lance Dunbar løp for 82 yards.

Raiders klarte å holde det spennende, mye takket være Rashad jennings oog en skåring av forsvaret tidlig i kampen. Running back Jennings fikk bare 35 yards, men han løp inn 2 touchdowns for de i svart og sølv. McFadden derimot var en ikke faktor, hvor han løp for 13 yards på 5 forsøk. Quarteback McGloin hadde en grei kamp, og tenker man på at han var en udrafted rookie blir spillet hans imponerende. Men han klarte ikke å ta med seieren hjem, i en kamp hvor han traff på 18 av 30  forsøk for 225 yards, 0 touchdowns og 1 interception.

Som vanlig klarte Raiders fansen å gjøre det de gjør best. Etter kampen banket noen Raiders-tilhengere en Cowboys-fan helseløs. Som de klassefolkene de er, sparket de ham selvfølgelig mens han lå bevisstløs på bakken. You stay classy Oakland!

BALTIMORE

Siden 2006 har det blitt spilt en tredje kamp på Thanksgiving, mye takket være at Detroit i årevis var et skikkelig bunnlag. I år kom Pittsburgh Steelers til Baltimore for å møte Ravens. Lagene lå på delt andreplass i AFC North, med 5 seire og 6 tap. Dermed ble dette en viktig kamp med betydning for playoff-bildet i AFC.

Det endte til slutt med en seier til de regjerende mestrene Baltimore Ravens. Pittsburgh klarte ikke å få i gang noe i starten, og lå under 0-10 til pause. Etter pausen kom Big Ben og Steelers tilbake og gjorde kampen spennende. Forsvaret hevet seg et par hakk, og angrepet fikk spillet til å stemme. Rookie LeVeon Bell hadde en god kamp før han fikk en hjernerystelse i slutten av fjerde quarter.

Helt på slutten av kampen ledet Baltimore 14-22. med et minutt igjen skårte Steelers. De gikk selvfølgelig for en 2-point conversion, og klarte det nesten. Men pasningen var i bakken før den gikk i armene til mottakeren. Dermed holdt Baltimore to-poengsledelsen og kunne avslutte kampen med å la tiden løpe ut.

Vi vil sende props til Baltimores viktigste spiller, kicker Justin Tucker, som traff på 5 field goalforsøk. Dermed var det kickeren som skårte 15 av lagets 22 poeng.

For å høre mer om kampene fra uke 12, kampene i uke 13 og playoff-scenario, hør på podcasten linket til nederst i saken.

Spådommer

Hver uke (foruten uke 1) spår Touchdown hvilke lag som vinner og hvilke lag som taper i den kommende uken. Den som har flest feil hver uke blir straffet på luften. Etter uke 12 ble det klart at Sondre og Kristoffer hadde tapt. Phu tapte tippingen i uke 11, og var borte under innspilling. Dermed skulle alle tre i redaksjonen straffes under sending. Det ble løst med en slapsgiving sending,, hvor alle til enhver tid måtte være klare for å få seg en på trynet.

Spådommer uke 10:

Packers
vs. Lions
 K P S
Raiders
vs. Cowboys
K P S
Steelers
vs. Ravens
K P S
Buccaneers vs. Panthers
K P S
Jaguars vs. Browns
K P S
Patriots vs. Texans
K P S
Titans vs. Colts
K P S
Bears vs. Vikings
K P S
Dolphins vs. Jets
K P S
Falcons vs. Bills
K P S
Rams vs. 49ers
K P S
Bengals vs. Chargers
K P S
Broncos vs. Chiefs
K P S
Giants vs. Redskins
K P S
Saints
vs. Seahawks
K P S
Cardinals
vs. Eagles
P K S


PHUS TIPPETIPS

Du kan se Phus tips for alle kampene ved å følge denne linken.

Du kan høre Phus top-tips ved å høre podcasten vi har linket til nederst i saken.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler