– Jeg prøvde å gi litt faen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den bergensbaserte artisten O. Martin, eventuelt Odd Martin Skålnes,  er ingen ukjent kar. Han er tidligere låtskriver og vokalist i bandet The Alexandria Quartet (TAQ), men nå har medlemmene bestemt seg for å fokusere på egne prosjekter.

– Savner du noen gang å være i et band?

– Ja, nei, altså, som soloartist kan jeg jo bestemme mer selv. Jeg skrev jo låter og bestemte greit i TAQ også, men det var selvfølgelig på andre premisser.

O. Martin har jobbet sammen med produsent Erlend Fauske under innspillingen av debutalbumet, Silence Fiction, som slippes 28. januar.

– Erlend har tidligere vært produsent for TAQ. Vi jobber veldig effektivt sammen, og hele albumet ble spilt inn på 10 dager. Jeg er ofte litt sånn at jeg tenker litt for mye gjennom ting og overanalyserer, men denne gangen prøvde jeg bare å gi litt faen.

Abbey road

Innspillingen ble ferdig i september i fjor, og deretter dro O.Martin til England for å ferdigstille platen i Abbey Road. Det er riktignok ikke første gang O. Maritn besøker det ikoniske studioet.

– Wow, Abbey Road, det høres jo ganske spektakulært ut?

– Ja, det er jo helt sykt. Hver gang jeg er der må jeg klype meg selv i armen. Første gangen jeg var der var sammen med TAQ i forbindelse med masteringen av platen vår. Jeg likte meg veldig godt, og fikk god kontakt med Alex Wharton som driver og mastrer der. Du skulle ikke tro at folk er så ydmyke når du besøker de store studioene, men det er jo sånn det bør være.

Hør hele intervjuet med O. Martin her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/intervju_martin.mp3]
O. Martin fremfører singelen In Hindsight. foto: Elise Vatsvaag
O. Martin fremfører singelen In Hindsight. foto: Elise Vatsvaag

Bee Gees-Låt

Mandag 25.november slipper O.Martin første låt fra platen, In Hindsight.

– Det er en låt jeg skrev da jeg bodde i Oslo for et par år siden. Jeg hadde lyst å skrive en Bee Gees-låt. Det ble kanskje ikke en Bee Gees-låt til slutt, men jeg tror kanskje det er noen likheter i refrenget. Det er litt soul-ish.

Hør O.Martin sin nydelige fremføring av In Hindsight her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/in_hindsight.mp3]

Anbefalte artikler