Tøff, tøffere, Billie Van

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er to uker siden Merete “Billie Van” Pascual slapp sitt etterlengtede debutalbum “1 2 3 4 Radio Star”. Nå farter hun gjennom landets rockescener og på torsdag stod Hulen for tur. Hun kommer inn som den tredje soloakten i hele Norges favoritt-trekløver, som hun utgjør sammen med Jonas Alaska og Mikhael Paskalev. Billie Van er ny pust av energi og de andre to blir mer som tåkete minner denne kvelden. Selvsikkert tramper hun seg opp på scenen, gjemt bak et flagg med eget ansikt trykket på. Åpningslåten Jimmy har hun latt utebli fra albumet, men den bærer likevel på en effekt som setter fart i en nesten halvfull hule. Vel, egentlig er det Billie selv som står for den effekten. Flagget har falt, og festen er i gang. Hun drar fram P3-elskingen How can it be so hard og slår oss hardt i bakken med energisk spillerglede og stilsikre danse-moves.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Billie Van – 1 2 3 4 Radio Star

Sjarm og søte tekster

Låt nummer tre, Dear Mikhael, er en nydelig perle Merete skrev til bandkollega og bestekompis Mikhael Paskalev. Han korer med, det utveksles slengkyss på scenen og sammen sjarmerer de resten av oss med sin kjærlighet for hverandre og musikken. Billie bruker god tid på å rose de andre i bandet også, som ser ut til å være dyktig håndplukket. Blant dem er Morten «Sixpack» Søgaard, Skambankts Børge Henriksen på trommer og Nikolai Eilertsen, kjent fra Bigbang, på bass. Men det er når de trekker seg tilbake og rockejenta står alene, at hun virkelig imponerer. I balladen All the bright colours får den klare, nærmest feilfrie vokalen glitre.

Rockefest

Billie er aller best når hun skrur opp tempoet. De søte balladene blir litt for mange og drukner i forventningene om dans og heftige rytmer. Som heldigvis blir innfridd. Knallsterke One boot Billie leveres med attitude som får enhver  i rommet overbevist om at dette er landets kuleste dame. Enda råere er On my knees, og impulsen for å slå knyttneven i lufta i takt med beaten blir uimotståelig. Billie Van har både barskhet, sårhet, og lekenhet – en lekenhet som smitter over på alle rundt henne. Rockefesten avsluttes med Rittle, krydret med humoristisk koring fra “Sixpack”. Radiostjerna har bergtatt det nokså tynne oppmøte på Hulen, og når hun kommer tilbake er jeg sikker på at det venter henne en hule fylt til randen med dansende fans.

Anbefalte artikler