Mission Impossiwaffle

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er for tidlig å gi seg. To forsøk er ikke nok.  Det er faktisk langt i fra nok. Det er på tide å tenke fremover. Gi seg i kast med forsøk nummer tre. Verken Smash-vafler eller vafler dandert med brie og salat har falt i smak. Det betyr at verken inovasjonsvafler eller salte vafler har vært det som skal til for å få Carina til å like søtsaker. Spørsmålet er hvilken retning vi skal ta på forsøk nummer tre?

Veid for tung

Saken er denne: Carina er ikke så glad i søtsaker, godteri eller brus. Undertegnede på sin side er sukker-promotør. Derfor er mål for høsten å få Carina til å omfave det søte liv, og det gjennom noe så vakkert som vafler. Kan man ikke lære seg å elske vafler, er jakten på kjærligheten så å si umulig. Som min bestemor så fint sa det: ”Det er bedre å ha spist vafler og ha fått diabetes, enn å aldri ha spist vafler i første omgang”.

LES OGSÅ: Operasjon Vaffel

I første runde gikk vi løs på Toro sine Smash-vafler. ”Ikke den beste ideen” mente Carina. Selv har jeg har blitt servert verre ting. I runde nummer to ble det litt mer spennende. Jeg satte sammen min superkjente, på mikro-nivå, vaffelrøre, stekte platene og danderte med brie, ruccola, ananas og paprika. Dette syntes ikke Carina var så ille. Hun proklamerte at ”dette kunne jeg leve med”, mens hun forsynte seg både to og tre ganger.

IMG_2747
Skrider til verket. (Foto: Joachim M. Tangen)

Vei i vellingen

Det var på tide å finne ut hvor vi skulle ta det etter brie-vafler, som falt litt mer i smak enn Smash’en. Carina foreslo en utspørring på Facebook, og slik ble det. Og det tok ikke lang tid før forslagene haglet inn. Førstemann foreslo å putte en wienerpølse oppi vaffelplaten. Også vaffeltoast med ost og skinke ble foreslått. Noen mente til og med at det ville bli en hit med makrell i tomat pent dandert på hjertene. Den siste fikk oss til å rynke på nesen, men de andre forslagene anså vi som særs gode ideer. Problemet var mangelen på kjøkkenfasiliteter. Undertegnede tok en sjefsavgjørelse.

Veien til kvinnens hjerte

Boken står der den alltid gjør. Sammen med de andre kokebøkene. Men Stine Aasland sin ”Jeg vaffelhjerter vafler” kommer til unnsetning. Hva kan man gjøre for å få noen til å elske vafler. Jeg blar iherdig i boken. Det var her brie-vaffelen ble funnet. Og denne gangen, helt på slutten av boken, blant alle dessertvaflene, finner jeg, rett og slett, vafler overøst med sjokolademousse og vaniljesaus. Herrejesus, ja! Søtsakoverdose er det som skal til for å vinne Carina over til min side.

Jeg møter opp i radiolokalene i god tid før sending, med et stort sleskt glis klistret i ansiktet. Carina løfter det ene øyenbrynet og spør meg ”hvorfor er du så glad i dag?”. Jeg forteller henne at jeg er klar for runde nummer tre med vafler. Hun virker spent når jeg forteller henne hva hun skal spise i dag. Men hun blir mer skeptisk når hun ser meg sette sammen kreasjonen. ”Det ser ut som noen har bæsjet på vaffelen min, og gjort noe enda eklere med den etterpå” proklamerer hun i det jeg forsiktig frakter med meg vaffelen inn i studio for å prøve ut godsakene.

Verket før det ble skredet til. (Foto: Joachim M. Tangen)

Øyeblikket er kommet.
Carina løfter et hjerte med sjokolademousse og vaniljesaus opp mot munnen. Hun ser litt på den og dytter den forsiktig inn. Hun tygger vemodig og sier lite. Men øyne lyver ikke. Hun liker det ikke. ”Det er for mye søtt”, stønner hun mot meg. Carina mener det er for kvalmende. Jeg sier meg uenig. Noe som kanskje ikke er så rart, siden jeg elsker alt som er søtt. ”Vaniljesausen da? Var ikke den prikken over i’en?”, spør jeg. ”Nei!”, svarer Carina kontant. På en skala fra en til fem vaffelhjerter, så gir Carina det tre. Utseende gir hun en to’er. ”Det så skikkelig ekkelt ut”, sier hun. Jeg kan ikke motsi henne der. Hennes tidligere uttalelser om rettens estetiske tilnærming appellerte til meg også. Carina forsynte seg ikke to ganger av denne serveringen, for å si det slik.

Etter sendingen må jeg klø meg i hodet og konstatere at jeg nok en gang har feilet. Jeg vil ikke bli fornøyd før Carina deler ut fem av fem vaffelhjerter til noe jeg serverer. Neste gang blir det servert noe, som følgerne på Facebook mener er godt. Det har jeg bestemt meg for allerede. Men hva dét er, det får ikke Carina vite før hun skal i ilden.

NB: Sjokolademousse-vaffel-oppskriften er hentet fra Stine Åslands bok “Jeg elsker vaffel”.

Anbefalte artikler