Kassettlampen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Har du gamle kassetter på loftet? I stedet for å kaste disse ved neste flytterunde kan du vie to små timer til å lage deg din helt egen kassettlampe! Kassettlamper gir fin belysning, gir rommet ditt det lille ekstra og er ikke minst et godt eksempel på hvordan gjenbruk er gøy. Hvis du ikke er så heldig at du har et lager med kassetter lignende kan vi anbefale deg å ta en tur på Miljøhuset under Puddefjordsbroen her i Bergen, eller eventuelt en brukthandel nær deg. Her kan du få kassetter til en billig penge.

Dette trenger du:

–          24 kassetter

–          En bordlampe du ikke er redd for å ødelegge (vi brukte «Lampan» fra IKEA da den har en stødig flate å balansere kassettkonstruksjonen på, og heller ikke kostet så mye)

–          Litt papp

–          Rikelig med strips

–          Superlim

phonolampe

Slik gjør du:

1.        Del kassettene i fire bunker og lag deg fire flater du ønsker å bruke som vegger på lampen. Her kan du enten la rekkefølgen være tilfeldig eller lage deg et system med mønstre og farger. Tenk gjerne på å ha gjennomsiktige kassetter fordelt jevnt ut over sidene for å slippe ut lys. Formatet er 2×3 kassetter.

 

2.       Bygg sammen en side av gangen med strips. Bruk hullene i kassettene til å hekte de sammen. Husk å stramme stripsen godt, men ikke så mye at kassettene bøyer seg. Prøv deg fram!

 

3.       Når du har de fire sidene klare stripser plasserer du sidene sammen slik at de danner en firkant. Fest sidene sammen med strips – her bruker du også hullene i kassettene til å feste sidene sammen. Her trenger en tålmodighet og er nødt til å prøve seg litt fram.

 

4.       Når du har laget en kvadratisk boks finner du fram en passe stor papplate å plassere boksen på. Tegn omrisset med en blyant og klipp ut slik at du får et gulv i boksen. Klipp ut et passe stort hull i midten av platen slik at du kan plassere den rundt en lyspære.

 

5.       Lag et par hull på ytterkanten av papplatens sider slik at du kan feste fast kassettboksen med strips.

 

6.       Fest papplaten med kassettene på bordlampen. Vi brukte superlim og rett og slett bare limte den fast. Her kan sikkert andre kreative løsninger også brukes etter hvilken type bordlampe du har valgt, det viktigste er at konstruksjonen står stødig og ikke vipper.

 

7.       Slå av alt lys i rommet og skru på den nye lampen din. Åh, så fin!

 

phonolampe 2

 

Bilder: Radio Eldrebølgen

Anbefalte artikler