Vil selge seg til topps

This content has been archived. It may no longer be relevant

I 1995 slet Internazionale Milano med å prestere på høyde med klubbens rykte. Dette var det svært få i den blå-svarte delen av byen som satte pris på, inkludert Oljebaronen Massimo Moratti.

Moratti kjøpte opp store deler av klubben, og tok over som president med ett klart mål: å gjøre Inter til Italias konger nok en gang.

Gammel storhet

Med innkjøp av stjerner som Christian Vieri (som på det tidspunkt ble verdens dyreste spiller), Roberto Baggio, Ronaldo, Luis Figo, Zlatan Ibrahimovic og Wesley Snejder, ble det resultater til slutt.

I italiensk fotballs mørketid etter kampfiksingskandalen i 2006, som sendte Juventus og Fiorentina ned i Serie B, ble Inter solskinnet som skinte over Italia.

De vant scudettoen (det italienske seriemesterskapet) fem år på rad, og alt kulminerte i 2010. Da klubben med Jose Mourinho bak roret vant en utrolig trebel, Scudetto, Coppa Italia og ikke minst; Champions League-triumf i 2010 etter finaleseier mot selveste Bayern München.

Selger til Asia

Nå i det siste har klubben stagnert prestasjonsmessig, og har ikke vært en reel tittelutfordrer på mange år. Og Champions League-tittel er blitt til europaliga. Nå har Inters egen «landsfader» Moratti, bestemt seg for å selge ut mesteparten av sine eiendeler i klubben.

Inter-redaktør i den svenske fotballnettsiden svenskafans.com, Siavoush Fallahi, forteller at dette ikke var noe Moratti gjorde fordi han ikke hadde mer penger å bidra med.

– Moratti har penger som person, men Inter går for mye i underskudd til at én person kan dekke det. Han kunne gjerne fortsatt å bruke penger på klubben, men vil heller fokusere på å utvikle Inter som et brand i verden.

– Og derfor vil han gi klubben over til en mann som har kapasitet til å dekke det og kan promotere Inter som merkevare på det asiatiske markedet. Moratti vil at Inter skal kunne tjene penger på seg selv som merke, og det er derfor han nå selger.

Fallahi forteller videre at han ikke tror at dette er noe som kommer til å forbedre klubben umiddelbart, og at de ikke kommer til å kunne hente de største navnene omgående.

Det kan derimot gi Inter økonomisk stabilitet og forhåpentligvis en egen arena, slik at de kan generere inntekter på den måten. Han mener også at det er en mann som har tenkt mer enn noen på om dette er riktig vei å gå for Inter, nettopp Moratti.

– Jeg vet også at hvis jeg hadde eid Inter, skulle jeg aldri ha villet selge. Det måtte bare være hvis jeg følte at det hadde vært for klubbens beste. Jeg tror også at Moratti har tenkt mye mer på konsekvensene av et salg enn oss supportere og analytikere, sier Fallahi.

Kort vei til toppen

Inter ligger per dags dato på 4. plass i Serie A, hele elleve poeng bak serieleder Roma som står med full pott på ti kamper. Likevel er ikke Inter mange hakk under de beste med tanke på fotballen de spiller.

– Sånn som det ser ut akkurat nå synes jeg Inter ser ut som et lag som burde slåss i toppen av tabellen allerede denne sesongen.

– Spillemessig har det sett veldig bra ut, men laget har ikke fått med seg like mange poeng som de har fortjent. Om man skal være realistisk, synes jeg det i dag finnes tre lag i Serie A som ser bedre ut enn Inter, nemlig Napoli, Juventus og Roma. Jeg tror det skal små forandringer og få sesonger til før Inter er med og kjemper i toppen igjen, spesielt med en trener som holder så høy klasse.

Trener Walter Mazzari trekkes frem av Fallahi som en nøkkelbrikke for å dra Inter opp igjen.

Moratti og alle intersupportere verden over, håper at det er på eiersiden det blir gjort endringer. Med økt konkurranse fra Juventus, Napoli og nå Roma, er man nødt til å ta grep for å ha sjanse til igjen å løfte de gjeveste trofeer, som Inter en gang var så vant med.

Anbefalte artikler