Polkabjørn & Kleine Heine

This content has been archived. It may no longer be relevant

Polkabjørn og Kleine Heine er begge fra Romsdalen og startet sammen en trekkspill-polka-jodleduo i 2007. Siden den gangen har de spilt på alt av arrangementer som julebord, bursdager, konserter, bedrifts-mafia-arrangementer, og de har turnert land og strand innenlands og utenlands med jodlingen og polkaen sin. Kleine Heine liker ikke så godt å prate om hvor klein han er, mens Polkabjørn sier han er rundt 5 av 10 på skalaen.

Vinn billetter til konserten – les mer nederst i saken

Jodling og trekkspill

Bjørn, aka Polkabjørn, hørte mye på amerikansk folkemusikk fra blant andre Hank Williams og Jim Rogers da han var yngre, og ut av det blå startet han å jodle litt (han er veldig dyktig til å jodle og å synge, bare hør selv, journ.anm). Kleine Heine, som spiller trekkspill, møtte Polkabjørn på en jodlefestival i Sveits og vips så ble duoen tilfeldigvis til. Duoen spiller mest coverlåter i polkasjangeren, og har ikke rukket å skrive så mye eget enda. Vi i Plutopop sikler etter mer, og anbefaler at du i mellomtiden sjekker ut det egenmekkede alternativet til VM-låten “I like To Ski”.

Ut på tur

Da duoen skulle ut å reise ble Flimmer film og media med for å lage dokumentaren “Kunsten å jodle”. Filmen sendes på NRK fra tid til annen (sjekk NRK-programmet hver dag, for den er dessverre ikke å finne ute på nett-tv, journ.anm). I den forbindelsen spilte duoen konserter på Færøyene, i Tyskland (hvor de selv sier de ble jaget på livet med maskingevær),  på en kyllingfarm i Amerika, og mange steder i Norge.

Hør Polkabjørn & Kleine Heine prate om bortklippede, hemmelige scener fra dokumentaren “kunsten å Jodle”, skummel, livsfarlig turnering i Tyskland, og hør favorittlåten til Heine “når rosene blomstrer i mormors hage”:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Kleine-Heine-og-Polkabjoern-del-1.mp3]

Og ellers…

…er duoen veldig travelt opptatt, og sparer samtidig iherdig til lang hestehale fordi manageren mener at det er lurt.

– Han er alltid litt før tiden, fniser Heine om manageren. Begge guttene legger forøvrig til at de er veldig glade for å jobbe med ham.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Kleine-Heine-og-Polkabjoern-del-2-ferdig.mp3]

Vinn konsertbilletter til lørdag

Vi i Plutopop deler ut 2 konsertbilletter til konserten med Polkabjørn og Kleine Heine på Kvarteret på lørdag. Alt du må gjøre er å sende inn det kleineste/morsomste/rareste bandnavnet du vet om til oss på våre Facebooksider. Skriv en melding, og legg igjen telefonnummeret ditt, så trekker vi en heldig vinner før du vet ordet av det!

Vinneren annonseres klokken 20 fredag 25.oktober.

(Toppfoto: Promobilde Kleine Heine og Polkabjørn)

 

Anbefalte artikler