Stjel fra din far

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Det hele startet vel med at jeg stjal 20 dollar fra min fars pokerkonto da jeg var 16. Frykten for å tape disse pengene førte omsider til gevinst, forteller Yngve.  Den 23 år gamle bergenseren er trolig den første verdensmesteren som har gjestet Studentradioen i Bergen sine lokaler på Nygårdshøyden, og i sekken hadde han med seg et par tips og triks.

Gulroten

Yngve forteller om et stadig voksende pokermiljø her til lands, og mener den blå-blåe regjeringens forslag om å oppheve pokerforbudet er et seg i riktig retning. På spørsmål om hva som motiverer ham til å prioritere pokerspilling fremfor studier og annen jobb, svarer han raskt.

– Pengepremiene er den store gulroten!

Verdensmestertittelen er ikke det eneste Yngve kan skryte av. Han gjorde en særdeles god figur under WSOP Event 66 i Las Vegas nå i sommer, med en knallsterk femteplass.

– Nå i ettertid bør jeg kanskje være fornøyd med plasseringen, men der og da var det surt. Jeg ønsket jo selvfølgelig å vinne, sier pokerspilleren, som med femteplassen innkasserte svimlende 1,2 millioner kroner.

Yngve forteller at det er viktig å sette av nok tid for å bli en god pokerspiller og at tålmodighet er en dyd. Han estimerer at en turnering på nett vanligvis tar mellom 8 og 10 timer.

 

Earn money, buy books

Er du nybegynner innfor pokerverdenen mener Yngve det er viktig å lese seg opp på regler og reglementet.

– Det å lese seg opp på spilltaktikk og regelverk er en særdeles viktig del av prosessen. Hvis du setter inn penger og begynner å spille uten å vite helt hva det går i, kan jeg nærmest garantere at du taper pengene dine.

Den største forskjellen mellom nettpoker og poker der du fysisk sitter rundt et bord med andre spillere, er i følge Ynge komforten.

– Det er mye mer komfortabelt å sitte i bokseren i sofaen med laptopen på fanget. Da koser jeg meg!

Struktur

Det å få mye penger mellom hendene i så ung alder, kan for mange være svært ødeleggende. Et strukturert forhold til økonomien er derfor en viktig del av tilværelsen som verdens beste pokerspiller.

– Da jeg i ung alder først begynte å vinne pengepremier, brukte jeg det kanskje ikke så fornuftig. Da ble det kjøpt mye tull. Men nå som jeg er blitt litt eldre har jeg blitt flinkere til å spare.

Moralen i dette eventyret om verdens beste nettpokerspiller er utvilsomt klar: STJEL FRA DIN FAR!

 

Hør intervjuet med Yngve Steen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Intervju-Yngve-Steen.mp3]

Anbefalte artikler