BI blir med i SiB til høsten

This content has been archived. It may no longer be relevant

Nylig ble Markedshøyskolen med i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB), og nå er det klart at også Handelshøyskolen BI blir med i samskipnaden fra neste høst. Det ble bestemt av et absolutt flertall av BI-studentene på deres generalforsamling torsdag kveld.

Det betyr også at BI får to representanter i Velferdstinget fra høsten 2014.

Kritiske til treningskapasitet

– Nå er det opp til administrasjonen å føre forhandlinger med SiB videre. Vi håper på det beste og ser frem til medlemsskapet, sier leder for BI Studentforening (BIS), Torgeir Saue.

Ett av de mest debatterte temaene på generalforsamlingen var treningskapasiteten til SiB. Noen studenter var kritiske til at kapasiteten allerede er sprengt, og at SiB Sentrum attpåtil skal legges ned til sommeren.

– Vi er klare over at de har en utfordring nå med tanke på kapasitet og nedlegging i sentrum, men håper og satser på at de klarer å finne en løsning på dette til høsten, sier Saue.

– Positivt

Administrerende direktør i SiB, Per Kristian Knutsen synes det er positivt at BI går inn i SiB.

– Jeg synes det var svært positivt at studentene ved BI ønsket å bli medlem hos oss. Det viser at de vurderer velferdstjenestene vi tilbyr som gode til å gjøre deres studiehverdag bedre, sier han.

LES OGSÅ: Semesteravgiften økes neste høst

Knutsen er klar over problemet med treningskapasiteten, og bekrefter at det er noe SiB jobber med.

– En av våre prioriterte oppgaver er å få etablert et nytt treningssenter som erstatning for SiB Sentrum når dette legges ned til neste sommer. Vi er i dialog om leie av lokaler for dette, og med BI som medlem vil vi kunne benytte det økte økonomiske handlerommet til å få dette på plass, sier direktøren.

Glad styreleder

Styreleder i SiB, Audun Kjørstad, er glad for at BI-studentene ønsker seg inn i SiB.

– Dette har vi ventet på lenge, og vi gleder oss til å ønske dem velkommen, sier han.

Kjørstad tror at SiB vil stå enda sterkere med 2000 nye medlemmer i ryggen.

– Med BI på laget har vi samlet alle de store utdanningsinstitusjonene i Bergen under samme paraply, og med en større medlemsmasse i ryggen stiller både samskipnaden og tillitsvalgte studenter sterkere i møte med stat og kommune, sier han.

LES OGSÅ: Minst 340 døde – har EU brutt menneskerettigheter?

Styrelederen tror BI-studentene vil nyte godt av de velferdsgodene som SiB tilbyr.

– BI-studenter har verken bedre økonomi eller helse enn resten av studentpopulasjonen i byen, så dette er også en seier for den jevne BI-student som får ta del i velferdstilbudet i SiB, sier Kjørstad.

 

“Saksa fra Studvest” er en aktuell sak, saksa fra vår søsterorganisasjon, Studvest. Studvest er en avis av og for studenter i Bergen, som kommer ut hver onsdag. Besøk de her!

(Toppfoto: Jonas J. Eian)

Anbefalte artikler