Sandmarx rocker løs

This content has been archived. It may no longer be relevant

Å bli musiker skjer ikke av seg selv. Fra drømmen om et band oppstod, til formingen av Sandmarx, til hvor de faktisk er i dag, har mye arbeid og øving blitt lagt til grunne.

Nå har de holdt på i fire år, og album nummer to begynner de på denne høsten.

Var dårlig på gitar

– Vi begynte å tenke på å starte et band allerede på videregående, forteller Sandra. – Men det var ingen av oss som egentlig kunne spille.

– I begynnelsen var jeg så dårlig på gitar at Sandra ikke engang ville spille med meg, ler Marcus. – Det endret seg heldigvis etterhvert, da vi flyttet til Bergen.

Etter å ha blitt fortalt av samtlige at Bergen var et godt sted for å vokse som musikere, bestemte Greenway og Szabo seg for å dra fra hjembyen Drammen, og begynne både studier og musikk-karriere i Vestlandets hovedstad.

– Det var først her vi startet bandet, forteller Sandra.

– Nå har vi holdt på i fire år, og selv om mange medlemmer har vært litt inn og ut, har i alle fall vi to holdt sammen hele veien, sier hun og nikker mot Marcus.

Hør hele intervjuet og en akustisk fremføring av låten «Buy the World» her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Sandmarx.mp3]

I stadig utvikling

I 2011 slapp Sandmarx sitt første studioalbum, «Rock n’ Roll Ain’t Easy», og i 2012 kom EP-en «Fancy Cars And Fat Cigars». Denne høsten laget de sin første musikkvideo, til låten «Liar».

– Det har vært en veldig morsom prosess, og mottagelsen har vært bra, sier Marcus.

– Fra før av har vi laget en del videoer på egen hånd, men dette er første gang vi engasjerer et profesjonelt team. Jeg har vel ikke egentlig tenkt så mye på hva en musikkvideo sier om oss som band, men det er klart at vi gir et mer helhetlig inntrykk når vi har begynt med det.

Neste album er allerede under planlegging, og i løpet av høsten regner de med å komme seg i studio.

– Vi står mellom to studioer nå, så det er ikke helt avklart ennå, sier Sandra. – Det ene studioet har playstation, så vi heller jo selvfølgelig litt mot det, ler hun.

Egen stil

Etter fire år er det klart at mye forandrer seg. Musikalsk mener Szabo og Greenway at de har funnet seg selv mer over de siste årene.

– Det første albumet bar veldig preg av våre musikalske forbilder, og var veldig dominert av «gammalrock». Det er jo fett nok det, men nå har vi nok funnet mer vår egen stil, forteller Marcus.

– Den nye skiva kommer til å bli enda tightere og fetere, og være enda mer Sandmarx.

Og er du nysgjerrig på rockebandet, så er det bare å ta turen til Garage i kveld, hvor de spiller support for Gerilja.

–Vi gleder oss masse til denne konserten, smiler Sandra. – Det blir den første konserten vi spiller med fullt band nå i år faktisk, etter at Sandra var på utveksling i USA forrige semester, sier Marcus.

– Det skal bli deilig å bare rocke løs igjen!

 

Sandmarx’ video «Liar» kan du se her:

Anbefalte artikler