GTA V-salgstall

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den siste uken har spillfeberen herjet over dette landet. Grand Theft Auto V ble utgitt med lange køer foran utsalgsstedene 17. September, til stor glede for mange – inkludert meg selv.

Et anslag var at GTA V ville selge 100 000-125 000 kopier i løpet av første døgnet her i Norge. Tar vi utgangspunkt i et høyt anslag, pluss salg for resten av uka gjetter jeg på 175 000 solgte kopier på landsbasis. Hvorfor babler jeg så om dette? Jo – sammenlignet med andre tall er det ganske svimlende hvor populært dette spillet er.

 

La oss se hvordan det står opp i mot noen store norske tall:

1. Ekskluderer vi de under 18 år, som i utgangspunktet ikke skal kjøpe spillet, har omkring 3,5 % av den norske befolkningen kjøpt en kopi av GTAV.

2. Selger spillet 65 000 til, er det nok til at alle i norske sykehuskøer for noe annet å tenke på en stund.

3. Alle i Trondheim by kunne fått en kopi.

4. På norske hoteller kunne hver eneste seng i hele Norge blitt utstyrt med en privat versjon av GTAV.

5. Om vi legger antall solgte kopier til det totale antallet stemmer avgitt ved Stortingsvalget 2013, og sier at GTA V var et parti der hver solgte kopi var en stemme, ville oppslutningen vært 5,78 %. GTA V ville vært fjerde største parti på stortinget. Kanskje partiet hadde blitt kalt GTA(S)V?

 

Har du kjøpt spillet?

 

(Foto: Pressefoto, Rockstar Games)

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler