Fem relativt nyttige tips mot hjernevasking

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fear no more! Her er Med Gandalf til Galaksens fem relativt nyttige tips mot hjernekontroll.

1. Aluminiumsfolie-hatt

Akkurat som søndagssteiken til svigermor kan beskyttes med aluminiumsfolie, kan en enkel foliehatt beskytte deg mot både overvåkning og kontrolltap av hjernen. I hvert fall om en skal tro Merill Hess, en utdanket Little League-stjerne i filmen Signs.

Og vi har vel alle lest, sett eller hørt om den skitne nerden med hawaiiskjorte, helsetrøye, briller og bøttevis med konspirasjonsteorier om myndighetenes opplagte interesse av hjernen hans, eller romveseners forsøk på og gjøre han til sin neste religiøse leder. Riktig nok blir han alltid spist eller brutalt kvestet, men han har i det minste hjernen i behold når han dør! Så kanskje det ligger noe i tinhatt-teorien?

Med Gandalf til Galaksen anbefaler at du sover med den på, bare sånn for sikkerhets skyld.

2. Folkevett

Om en ser på ordet folkevett, er det ganske misvisende. “Folke”-delen av ordet antyder jo at det er noe folk flest har, men om science-fiction, fantasy og især horror-sjangeren har lært oss noe som helst, så er det at folkevett ikke er så utbredt som ordet antyder. Noen vil kanskje kalle det plot-poeng, andre naturlig utvelgelse.

Det bunner stort sett ut i at om du er smart og ikke deler deg, ikke går opp i andre etasje der den superskumle lyden kom fra og ikke går ned i kjelleren der en stakkars ung jente døde for 20 år siden. Da er sjansen din for å komme fra det med liv og hjerne i behold ganske stor.

3. Viva la Resistance

Alle gode historier (og de litt mindre gode for den saks skyld) om hjernevasking eller hjernespising, har en motstandsstyrke. Om den består av en  eller flere, varierer. Det viktigste er å gjøre motstand, men ikke bare fysisk. Som Harry i Harry Potter og Ildbegeret, gjelder det å være sterkere enn motstanderen din psykisk.

Kanskje klarer du og bryte gjennom den mentale barrieren, kanskje ender du opp med å bli kontrollert eller kanskje ender du opp med å bli spist. Uansett så gjelder det og slå tilbake. En får jo ikke vite hvordan det går før en har prøvd.

4. Om du ikke kan slå det, bli det

Det er et kjent uttrykk som går noen lunde slik: “If you can’t fight them, join them”. Om du ikke kan beskytte hjernen din fra den superonde skurken, kanskje du skal bli den onde skurken? Drøyt tips tenker du kanskje, og du har muligens rett. Skurkene får stort sett som fortjent, men du kan jo bli regelen som bekrefter unntaket?

Uansett så gjelder det å være smartere enn alle andre superskurker før deg. Kanskje du kan ta lærdom av feiltrinnene deres? Ikke ha store, blinkende neonskilt som viser hvor du bor (de fleste ulykker skjer som kjent i hjemmet). Og hold talen din etter at helten er død, ikke mens han ligger på gulvet forsvarsløs og nedbrutt. For flere tips om hva du ikke skal gjøre når du prøver å ta over verden, sjekk ut spalten vår Peters Evil Overlord-list.

5. Bli en eneboer

Finn deg en hule eller hytte så langt unna folk som mulig. Om det ikke er folk rundt som kan høre på tankene dine, eller spise deg, så er du jo relativt trygg. Dog en og annen zombie må man kanskje regne med. Så kan du sitte der som kongen på haugen når helten og entouraget hans eller hennes kommer forbi på flukt fra regjeringen eller zombie-massene (ofte begge deler). Det er ditt valg om du vil hjelpe eller avvise dem…

Med disse fem relativt nyttige tipsene skulle du være klar til alle former for hjerneangrep. Og uansett hva som skjer, sjekk ut Med Gandalf til Galaksen på Studentradioen hver tirsdag fra 12:00 til 13:00. Lykke til der ute!

Foto: Med Gandalf til Galaksen

Anbefalte artikler