95% ekte

This content has been archived. It may no longer be relevant

Om solen hadde skint, ville morgenen vært perfekt, skal vi tro AreaFY. Bak det amerikaniserte artisnavnet finner vi Espen Drivenes, en engelskrappende bergenser fra Fyllingsdalen. Dermed skulle vi tro at gutten  hadde blitt vant til litt regn med årene.

Han møtte opp i studio fredag morgen sammen med Brian Kovery. Kovery er representant for “Little America”, et selskap med fokus på event og konserter i området rundt Bergen by.

 

Personlige tekster

Espen forteller om de personlige tekstene. Han vil tro at om lag 95 prosent av tekstene er personlige erfaringer.

– De fem siste prosentene er kanskje andres erfaringer, som jeg bare snakker om ut fra mitt eget øye, forteller han.

Han forklarer at det er lett å havne i en form for transe når man opptrer med så personlige tekster, og at man gjenopplever situasjoner man synger om i form av flashbacks på scenen. Dette kan lett vippe artister av pinnen og skyve fokus over på helt andre ting enn selve opptredenen.

– Om noe slikt skjer på scenen er det viktig å bare “snap out of it”. Jeg får en litt trist følelse inni meg når jeg står på scenen, man kan gjerne se det i øynene mine, men jeg vet ikke om andre har oppfattet det.

 

Barnet

AreaFY er nå aktuell med sin første EP. Det er en rykende fersk skive med syv nye låter.

– Den skal hete “Seven”, oppkalt etter en Seinfeld-episode der George Constanza sier at det første barnet hans skal hete “Seven”. Den første platen min er på en måte et barn. Vi kaller den “Seven”.

Dette førte til en intern spøk i studio under innspilling, men ingen andre likte navnforslaget. Espen ble da enda mer sikker på tittelen.

– Vi gjør det “Seven”, konstanterte Espen.

Som artist er det viktig å sette seg mål, noe som også gjelder rappere fra Fyllingsdalen. Nasjonalt er et stappfullt Koengen drømmen. Han påpeker at Kaizers Orchestra fylte Koengen med 20 000 mennesker, men at det har en mye større sceneproduksjon enn hva en rapper har – ergo kan han potensielt trekke flere publikummere. Øya-festivalen er også noe Espen i fremtiden ønsker å opptre på, gjerne på den største scenen.

– Også skal vi turnere i Europa. Dette er en stor drøm jeg  har planer om å oppfylle innen fem til syv år, forteller han selvsikkert.

Den første låten fra EP-en heter “I’m just saying”, en låt Espen forklarer som en masse av ider og tanker som wrappes opp i refrenget.

 

Se musikkvideoen til låten “I’m just saying” her:

 

Little America

Brian Kovary, som representerer eventbyrået “Little America”, presiserer at de ønsker å levere noe annerledes.

– Du kan gå inn på en nattklubb og se DJ’s hver eneste helg. Det er ikke ofte du kan se en rapper opptre på et utested her i Bergen.

Little America sto bak AreaFY’s opptreden på Metro Nightclub som var nå på fredag. Brian håper at slike arrangement kan skje på månedlig basis, slik at rappere som Espen får mulighetene til å bli presentert for et større publikum.

 

Hør hele intervjuet: [audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/areaFY.mp3]

 

Foto: Class Clown

Anbefalte artikler