Premiereklare livspartnere

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med te og muffins var stemningen satt for et humørfullt intervju i UiB’s egen botaniske hage. Enten det er teselskap eller ei, er det nok ingen fare for å kjede seg i nærheten av disse to. Guttene tar ikke seg selv så høytidelig, og er stadig klare for nye utfordringer.

Nå står altså Studentradioen for tur, med det nye radioprogrammet Vinterhagen. Ideen til programnavnet kom ut av at Olav har en vinterhage.

– Vi hadde først navnet ja takk begge deler, Norges mest folkelige nisjeprogram, men så følte vi at Vinterhagen hadde en så rolig klang over seg. Det hørtes ut som et program du ville lytte til, og tenke etter mens du lyttet, forklarer Olav.

Vinterhagen er et sted hvor det kan være både varmt og kaldt, der du finner roen og de gode samtalene med de du er mest glad i, fortsetter han.

Vinterhagen er bare et begrep, men vi sitter i studio i studentradioen, opplyser Christian.

– Vi har lyst til å ha Vinterhagen live i selve vinterhagen også, så det får vi se om vi får til en gang, forteller Olav.

Hva kommer dere til å tilføre studentradioens frekvenser?

– Vi kommer til å tilføre en crazy energi i ordnede former, og forhåpentligvis god humor. Det er jo et format vi ikke har prøvd før, så vi er veldig spente. Vi har god kjemi når vi prater sammen oss to og når vi planlegger, så vi føler at dette er noe som kan bli veldig bra, sier de to humoristene.

Innholdsrikt program

Vinterhagen skal være et variert program. Med både karakterhumor, satire, musikk, kåseri og impro har lytterne mye godt i vente. I tillegg kommer de nye programlederne til å gå litt inn på fortiden sin.

Olav forteller at han blant annet har gjort mye dumt i ung alder, som det kommer til å bli pinlig å snakke om.

– Jeg kan tease med at han har en trist fortid som wannabe hip hop’er. Så det kommer vi til å spille på, forteller Christian.

– Jeg har følt at det har vært too soon i fem år nå, og jeg føler fortsatt at det er too soon. Det er ømt. Jeg liker å se tilbake på det og tenke at jeg gjorde det med ironi, men det gjorde jeg ikke, legger Olav til.

(Foto: Elisabeth Urdal)

Mange kjenner til guttene fra firerbanden ”BMI”, (Bare Moro Impro). I Vinterhagen skal bare de to samarbeide, men de kommer likevel til å ta med seg visse ting fra improen.  

– Vi kommer til å ta med oss lekenheten og en avslappet form for humor, der du kan si ting uten å være redd for at det du sier er feil, forteller de to.

Som livspartnere

Guttene møttes en kald novemberdag på Cosmo. Selv om det kanskje ikke ble ”love at first sight”, har guttene gradvis vokst sammen gjennom godt samarbeid og mange prosjekter. Nå er de sammensveiset og bor i tillegg under samme tak.

– Vi liker å bli omtalt som livspartnere, sier guttene nærmest i kor.

Så kjemien dere i mellom er god?

– Vi krangler litt om ideer noen ganger, men det er veldig bra fordi…kommer det fra Olav.

– …Fordi du trenger to kranglene kokker for å lage et herlig søl, fullfører Christian.

– Jeg merker at jeg blir veldig fort veldig irritert når vi krangler, og føler at jeg stanger mot en vegg. Men så er det de personene man kommer gjennom veggen med og får et bedre produkt ut av. Christian er en av de personene der veggen er en vei til målet, kommer det poetisk fra Olav.

Christian, hva er det beste med Olav?

– Han kommer opp med mange nye ideer, og er flink til å jobbe videre på de. Og så har han et veldig fint skjegg.

Olav, hva er så det beste med Christian?

– Han er morsom og et varmt menneske. Han har en fin måte å få meg til å le på, selv om jeg har det ganske kjipt. Og jeg har det relativt ofte kjipt, så jeg blir glad av å være med han.

IMG_0143-001
(Foto: Elisabeth Urdal)

Synes selv de er morsomme

De nye programlederne synes det er viktig å kunne le av det de selv lager for å tro at de er morsomme. Noen ganger føler de seg veldig morsomme, mens andre ganger ikke.

– På impro føler vi oss morsomme, for der har vi jo fått en viss selvtillit fordi vi har så kult publikum som kommer og ser på, sier Christian.

– Det som er fint med standup og impro, er den brutalt ærlige tilbakemeldingen du får med en gang du har sagt det du har sagt og ingen ler. Da er det jo ikke noe morsomt, og da føler du deg heller ikke morsom, forteller Olav.

Guttene er utålmodige og veldig klare for premieresendingen på mandag. Vinterhagen sendes live, så dermed er de ekstra spente, og håper de ikke går på trynet. 

– Vi er skikkelig gira, avslutter de nye programlederne.

 

Vinterhagen kan høres live hver mandag fra klokken 10:00-11:00 på Studentradioen i Bergen. 

 

Anbefalte artikler