Phonoteistisk rådgivning

This content has been archived. It may no longer be relevant

Neste uke er det tid for årets Phonofestival –  Studentradioen i Bergens helt egne musikk- og kulturfestival.

Hør reprisen av ukens Gorillasending her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Gorilla-Sendinger-Phonofestival.mp3]

Hva skal du se?

I en lineup-jungel av 26 band kan man fort gå seg vill.  Som de samfunnsoppofrende og uselviske programlederne de er, har Maiken og Audun sjekket ut noen band for deg og tipser om noen band de vet om fra før av. Mange av artistene på Phonofestivalen forsvinner i en grøt av navn, men vi har nå plukket ut de vi bet oss mest merke i og anmelder på grunnlag av nettopp dette – navnet. Deretter spiller vi låtene, og kommer med vår dom: bør du gå på denne konserten, eller ikke?

Afrikansk blues

Noen artister er vi udelt begeistret for. Først ut er nigerianske BOMBINO som spiller blues sånn som de gjør det i ørkenen. Med sine deilige, gitarbaserte låter fyller de eteren og forhåpentligvis Phonofestivalen med svett, pumpende world-blues, av et slag som du garantert ikke vil høre mange andre steder.

 

Gorilla – live!

Da Audun var på FRESFESTIVALEN i sommer så han det Phonoaktuelle bandet ELECTRIC EYE, som han beskriver som syrerock for de som har utvidet sansene sine. Ikke fortvil. Vi dømmer ingen, (men oppfordrer heller ikke til noenting) og setter godkjent-stempelet på det Bergensbaserte bandet som spiller på Kvarteret fredag 13.9,  kl. 22:45.

Men det er ikke bare Electric Eye som skal slå seg løs på denne datoen beskjemmet av overtro. Vi i Gorilla skal nemlig sende LIVE fra Stjernesalen på Kvarteret kl 19:00, og som gjester kommer ingen ringere enn Admir Korjenic fra det nyoppstartede plateselskapet Maksimal, Anette Basso, Hjerteslag og selveste dronningen av svensk pønkepop for tiden: MAKTHAVERSKAN. Dette gleder vi oss sånn til at vi nesten ikke får sove, og det er finnes ikke gyldig fravær denne kvelden. Kom og vær med!

 

 

Dersom  du synes det blir mye Phono: fortvil ikke. Audun forteller også litt om hvor bra Metalfestivalen Beyond The Gates på Garage var i forrige uke. Han spiller intet mindre enn to band fra en variert og fyldig lineup på en helg som står som et fyrtårn i metalnorges 2013. I tillegg får du høre to skvett nye band: et metalcoreband basert i Bergen, Sverm, og noisepoppunk fra Brooklyn i form av Aye Nako. Bare godsaker – bare på Gorilla!

 

 

Ukens spilleliste:

Sverm – Cottonmouth

Aye Nako – Molasses

Bombino – Amidinine

Electric Eye – Lake Geneva

Cold Mailman – Exploding potion of home

Makthaverskan – Antabus

Reptile Youth – Morning Sun

Oblitieration – Nekropsalms evoke the frozen age

Inculter – Vicious Rite

 

Gorilla hører du på torsdager kl. 13-14. Podcast kan du finne her.

Anbefalte artikler