Radiotryne: Vegard

This content has been archived. It may no longer be relevant

Norges største studentradio er allerede i gang med høstens semester. Små og store forandringer er gjort i løpet av sommeren, men noen ting gjentar seg år etter år: Vi trenger nye, engasjerte og dyktige medarbeidere.

Om du er av denne typen lurer du kanskje på hvordan livet som et radiotryne egentlig utarter seg? Vel, hils på Vegard!

– Overraskende bred

– Hei, Vegard!

– Hei!

– Hvor lenge har du jobbet i Studentradioen nå?

–Nå har jeg jobbet i tre semester.

– Hva jobber du med i Studentradioen?

– Jeg sitter i styret som tillitsvalgt, er frivilligansvarlig under Phonofestivalen og jeg er med i et musikkprogram som heter Lydmuren.

– Hva var inntrykket ditt av Studentradioen før du begynte der selv?

– Jeg trodde ikke organisasjonen skulle være så stor og omfattende som den faktisk er. Jeg forestilte meg at radioen besto av en liten gjeng med nerder som satt i et mørkt studio, og at de stort sett snakket om alkohol og rockemusikk. Det er det altså ikke, og denne bredden overrasket meg voldsomt.

– Hva gjorde at du ble med?

– Jeg jobbet med ulike medier på folkehøgskolen og hadde lyst til å fortsette med det. Valget falt på radio rett og slett på grunn av TVs krav til utseende. Det er noen som sier at du visstnok må være veldig pen for det (Vegard fniser litt ungpikeaktig). Nå mista jeg helt tråden… Hvor var jeg hen?

 

God morgen

– Du begynte å nærme deg innmeldingen i Studentradioen…

– Ja, jeg ble kjent med noen medlemmer av radioen som virket veldig hyggelige og jeg hadde hørt mye positivt om radioen fra før. Jeg sendte inn en søknad og fikk komme på et intervju. Som nevnt ble jeg veldig overrasket over alle valgmulighetene. Jeg fortalte om mine interesser og fikk tips om hvor jeg kunne passe inn. Da endte jeg opp i Studentmorgen, og det er jeg veldig glad for.

– Det må være ganske utfordrende å stå opp så tidlig for å lage morgenradio. Hvordan er det å være med i Studentmorgen?

– Du må jo passe på døgnrytmen din litt, prøve å unngå alt for mange nachspiel rett før sending og den type ting. Når sending er over klokken ti er man temmelig utkjørt, men da har vi gode rutiner for restituering: et knekkebrød, litt juice og en liten halvtime på øyet.

– Hvordan er det å kombinere en slik hverdag med studier?

– Studentmorgen er et program som sendes hver ukedag. Vi er en stor gjeng i programmet som er fordelt i mindre grupper på fire som er en fast gruppe og som har én fast dag i uken. Man får jo en god rutine på det etter hvert.

– Hvordan er en vanlig radiouke for deg?

– Sist semester hadde jeg sending på mandager så uken startet temmelig tidlig kan du si. Mandag er også den store møtedagen i radioen. Da har nesten alle redaksjonene møter på ettermiddagen. Onsdag og torsdag planlegger vi neste sending litt lett, og deretter gjør vi alt klart på fredag.

 

Phono: afrikanske rytmer

– Man kan gjøre mer i Studentradioen enn kun å jobbe med radio. Det er også mange som lager festival – Phonofestivalen. Du er en av de engasjerte, hva er Phonofestivalen?
– Det er Studentradioens egen festival, og programmet favner både musikk, kultur og debatter. Vi har et fokus på norske, unge og usignerte artister og kunstnere, og det hele finner sted på Kvarteret fra 12. til 14. september.

– Programmet ble sluppet for ikke så lenge siden, hva kan vi glede oss til?

– Blant mange store up-and-coming musikere kan du oppleve Bombino, et veldig spennende band fra Niger som spiller blues-musikk med afrikanske rytmer, samt Europas aller siste store it-nyhet – Reptile Youth.

– Har du noen gode tips til nye radiotryner?

– Som med alt annet kommer det til å være utfordrende i starten, men alle må jo starte et sted og Studentradioen er en slik læringsarena. Læringskurven er heldigvis bratt så en blir overraskende fort komfortabel med mikrofoner og egen stemme. Det kreves trening, så mitt råd er: Ikke gi opp, ta til deg alle forslag til forbedringer og ha det kjekt på lufta.

– Om du var Studentradioen og skulle flørte til deg noen medlemmer i en bar, hva ville du sagt da?

– Du er alt for stygg for TV, start i radio. Huff, nei… Jeg vet ikke om du er klar over det, men jeg er ganske dårlig på sjekketriks. La meg prøve en gang til: Vil du være med opp i radioen og se på mikrofonen min? Det var kanskje ikke så mye bedre…

 

Er du for stygg for TV? Møt gjerne opp på vårt infomøte 27.08 eller send inn din søknad på nett.

Anbefalte artikler