Filmene vi gleder oss til i 2013

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kinosyndromet  har sammen snekret sammen en liten liste over filmene å glede seg til mens novembermørket og eksamensangst brer seg over vår kalde og dystre studenthverdag.

De er som følger:

Pionér

Pionér. (Foto: Friland)
Pionér. (Foto: Friland)

Aksel Hennie er tilbake på lerretet i den nye norske thrilleren “Pionér”. Denne gangen har han selskap av blant annet Ane Dahl Torp, Stephen Lang og Wes Bentley i den dramatiske historien om de første prøvedykkene i norskerenna.

Filmen er inspirert av virkelige hendelser fra starten av det norske oljeeventyret og dramatikken som utspilte seg i trykkamre og på 300 meters dyp. Til tross for få overraskelser, og få merkverdige prestasjoner, er “Pionér” en solid norsk film, med masse spenning og høyt tempo! Premiere: 30.08.2013

– Sofie Foss Liverud

 

Supervention

Supervention. (Foto: Field Productions)
Supervention. (Foto: Field Productions)

Jaggu har ikke gutta bak produsentselskapet Field Productions karret seg til en plass på kinolerretet. Filmen “Supervention” tar for seg alle sider ved moderne free-skiing, som både består av ski- og snowboardkjøring i ulendt terreng. Filip Christensen og Even Sigstad står for regien, og er kjent fra selskapet Field Productions, som blant annet har laget dvd-suksessen SidebySide.

Med seg på laget har de store navn som Aksel Lund SvindalTerje Haakonsen og Torstein Horgmo, sportsutøvere som nødvendigvis ikke lager så mange filmer. Det er stort for Field Productions å få en film utgitt på kino, fordi da de begynte var de et lavbudsjettsselskap som laget filmer i kjelleren på gutterommet.Premiere: 25.10.2013.

– Morten  Joki Haukeberg

 

The Wolf of Wall Street

The Wolf Of Wall Street. (Foto: United International Pictures)
The Wolf Of Wall Street. (Foto: United International Pictures)

En film jeg virkelig ser frem til i vinter er “The Wolf of Wall street”. Har du ikke hørt om den eller sett traileren? “You are in for a treat my friend!” Ikke bare har Martin Scorsese regi, men manusforfatteren er ingen ringere enn Terence Winter. Er du enda ikke fornøyd er rollelisten stjernespekket med talent som Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Jonah Hill og Jean Dujardin.

Hvem liker vel ikke en film basert på en sann historie? “The Wolf of Wall Street” er basert på livet til aksjemegleren Jordan Belfort som gikk fra å leve det gode liv i sus og dus på 90-tallet, til å bli dømt til fire års fengsel og å skylde 110 milioner dollar i restitusjon. Mine forventinger er skyhøye, men jeg er ikke bekymret. Christmas can’t come soon enough. Premiere: 06.12.2013.

– Carina Hoshovde

 

 

This Is The End

This Is The End. (Foto: United International Pictures)
This Is The End. (Foto: United International Pictures)

Som Judd Apatow-fanboy er “This Is The End“, noe jeg har ventet lenge på. En film som kan beskrives som komisjangerens “The Expendables“, en slags All-Star ensamble med skuespillere som James FrancoSeth RogenJonah Hill og Danny McBride. Premisset er simpelt: James Franco skal ha en diger fest med alle sine kjendisvenner, men plutselig går verden under. En morsom twist er at alle involvert spiller seg selv. Denne selvironien og mangel på selvhøytidelighet åpner opp for utrolig god humor, og jeg hyller Seth Rogen og hans makker Evan Goldberg for å ta slike sjanser. De tør å eksperimentere med hva som kan gjøres med komediesjangeren for å skape originale og innovate filmer, og ut i fra trailerne å dømme er resultatet hysterisk. Premiere: 27.09.2013.

– Tage Rivas Tollefsen

 

Hvilke filmer er det DU gleder deg til dette semesteret? Og husk; Kinosyndromet har sending hver torsdag 11.00 – 12.00, der akkurat DU kan vinne kinobiletter til ukas premierer.

 

Anbefalte artikler