Farvel, Premier League 12/13

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vi startet sesongen 2012-13 etter en avslutning i mai som vi aldri før har opplevd, eller som vi noen gang kommer til å se igjen. Spørsmålene haglet; var dette starten på en seiersæra for det oljerike City? Er Ferguson over toppen?

Svarene har vi nå, og for en sesong det har vært! De røde djevlene har gjenerobret tronen i England, Wigan har rykket ned fra den øverste divisjonen for første gang og Swansea er klar for europacupspill. I løpet av sesongen har vi blitt vitner til store kamper og blitt underholdt hver eneste helg. Hele 1063 scoringer ble det totalt og til slutt var det samme nederlender som i fjor som stod med flest nettkjenninger. Robin van Persie ble ikke bare toppscorer i ligaen, men også ganske utslagsgivende i seriegullet til United, men i kåringen av årets spiller nådde han ikke helt opp. Årets tilsynelatende store spiller var nemlig en waliser i hvit drakt; Gareth Bale. Ikke bare stakk han av med PFA Player of the Year, men også PFA Young Player of the Year.

Kontroverser

Men vi ble ikke bare servert mange nydelige mål og underholdende kamper, men ble også vist noen av sportens mørkere sider. Kontroverser har det nemlig vært nok av. Fra de små uskyldige dommerfeilene til biting og stygge taklinger som har sluppet straff. Hele 1180 gule kort ble delt ut og 52 ganger måtte dommerne dra opp det røde kortet. Det de fleste husker fra årets sesong er nok den sultne Luis Suarez som lenge så ut til å bli Premier Leagues store spiller før han satte tennene i overarmen til Chelseas Branislav Ivanovic. Dette førte til en lang utestengelse som FA bestemte i etterkant av kampen, men de valgte også å se bort i fra flere situasjoner som også skulle vært straffet. Callum McManaman og Sergio Aguero er begge eksempler på stygge taklinger som ikke ble straffet. Det kan virke som at forbundet blir felt av sine egne regler og dermed kommer til å forbli et hett debattema.

Legendene som forlot oss

Vi har altså blitt servert vakker underholdning og dystre sider av denne ligaen som vi her til lands har blitt svært så glad i. Men det årets sesong først og fremst kommer til å bli husket for er sesongen da de store forlot oss. Det har i alle medier vært stor fokus på at Sir Alex Ferguson offentliggjorde sin avgang etter 26 og et halvt år i jobben som manager i det som han selv har skapt til å bli den mestvinnende engelske klubben noensinne. På ligaens siste dag tok ikke bare han farvel, men også The Ginger Prince; mannen som av mange blir omtalt som Englands kanskje beste midtbanespiller noensinne, Paul Scholes. Men en hel haug av klubber har opplevd å ta farvel til store profiler. Bare en biltur fra Old Trafford og Sir Alex tok Liverpool farvel med sin trofaste forsvarsfavoritt, Jamie Carragher. Chelseas tok farvel med Paulo Ferreira, Aston Villa tørket tårer da Stiliyan Petrov sa han ikke kom tilbake etter kreftsykdommen han lenge har slitt med, og en tydelig rørt Steve Harper takket Newcastle-fansen for en fin karriere på St.James Park. Sist, men ikke minst takket vinneren av Ballon d’Or (Gullballen) i 2001 for seg da Michael Owen tok farvel.

Man kan med andre ord si at årets sesong ikke bare har skapt øyeblikk vi ikke kommer til å glemme med det første, men at den også vil stå igjen som en uforglemmelig sesong grunnet at vi i flere klubber kan si at en ære er over. Spesielt i den røde delen av Manchester som for første gang på over et kvart århundre vil starte en sesong med en ny manager bak roret. Men også mange andre klubber vil starte neste sesong med nye sjefer. Hvordan vil tabellen se ut i mai 2014? Er Uniteds tid som stabile og suverene tittelkandiater over for godt? Vil nye lag melde seg på i toppen? Spørsmålene er mange, og kanskje enda flere enn da vi gikk rundt og lurte på for 12 måneder siden. Det er altså liten grunn for å ikke glede seg til sesongstart i august!

HØR OPPEDALS EPISKE OPPSUMMERINGSINNSLAG HER:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/05/Offside-Episk-oppsummering-av-PL-2012-13-AOP.mp3]

 

LIK OFFSIDE PÅ FACEBOOK!

OFFSIDE SENDER HVER ONSDAG FRA KL.1100-12! 

HØR PODCAST FRA FORRIGE SENDING HER:

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

 

Anbefalte artikler