Topp 5: Thriller TV-serier

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er klin hakkende umulig å lage én topp5-liste over TV-serier. Vi snevrer derfor liste inn, og ser på thriller TV-serier som klarer å holde spenningsnivået oppe gjennom flere sesonger. TV-serier på 2000-tallet har virkelig blitt revolusjonerende, med kvaliteter som man finner i spillefilmer. Regissører kan med dagens TV-serieopplegg, fortelle historier som graver seg dypt inn i hjertet ditt. Her er fem som satte preg på meg.

Hvilke thriller TV-serier mener du burde være på en topp5-liste? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Nummer 5: The Walking Dead (2010)

Zombie-gale amerikanere gikk av skaftet da det kom en gjennomført TV-serie om en zombieapokalypse. Plottet er såre enkelt, vi følger en gjeng zombie-overlevende mennesker som kjemper seg gjennom zombie-masser etter zombie-masser. The Walking Dead får meg til å se sesong etter sesong, men det er bare så vidt. Det virker som serien bruker skitne og gamle Hollywood-triks for å få deg til å se videre. Høydepunktet kommer ofte på slutten, etter gjentatte “teasere”. Og når det endelig kommer virker resten av episoden bare overflødig. Men alt i alt, en god thriller TV-serie som klarer å holde det gående.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-cfrNmiRjc8&w=725&h=394]

 

Nummer 4: House of Cards (2013)

Ja, ok da, så er nok House of Cards en dramaserie. Men i denne artikkelen ønsker jeg å dra frem TV-serier som klarer å holde spenningsnivået oppe. Det klarer nettopp House of Cards, med god hjelp fra hovedrolleinnhaveren Francis Underwood (Kevin Spacey). Måten politikeren Francis Underwood både fungerer som forteller og skuespiller slår godt an hos meg. Han bruker alle de skitne triksene i boken for å oppnå hva som helst og jeg føler en trang til å følge med nettopp for å finne ut hva hans neste triks er.  House of Cards har relativt enkel tematikk, men med knusegodt manus og dyktige skuespillere innehar denne TV-serien gode spenningsmomenter. Jeg gleder meg til ny sesong neste semester.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uhFzmkPOLSk&w=725&h=394]

 

 

Nummer 3: Homeland (2011)

Hvem elsker vel ikke CIA-filmer eller serier? Homeland tar utgangspunkt i at soldaten Nicholas Brody plutselig dukker opp tilbake i USA etter å ha vært i fangenskap hos terrorister i 8 år. Carrie jobber som agent for å hindre terrorisme og får snurten av at Nicholas kanskje har blitt terrorist i fangenskapet. Dette høres ut som en enkel historie å fortelle med bilder, men Gideon Raff (regissøren) klarer i hver episode å blande inn noe nytt og uventet slik at opplevelsen blir forsterket betraktelig. Dette er med på å øke spenningsbarometeret. I sesong to blir vi introdusert for en skuespiller som setter kirsebæret på toppen av muffinsen med sine prestasjoner, nemlig Rubert Friend (Peter Quinn). Han spiller en klassisk CIA-agent med bein i nesa, aggressive fremgangsmåter og generelt “douchebag” faktor.

 

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=aK1miZDRVcE&w=725&h=394]

 

 

Nummer 2: Breaking Bad (2008)

Muligens en av verdens beste thriller TV-serier. Her er også tematikken relativt enkel, men skuespillerprestasjonene til Walter White (Bryan Canston) og Jesse Pinkman (Aaron Paul) er så hårreisende gode at serien er en fryd for øyet. Kjemilæreren Walter White får vite at han har kreft og sliter med å forsørge familien sin. I desperasjon for penger, begynner han å produsere høykvalitets “crystal meth”. Dette er en serie jeg kunne sett minst 10 sesonger av, kanskje det har noe med at den begynner rolig, og gradvis øker spenningsnivået. I starten av sesongene klarer regissør Vince Gilligan å bygge fantastiske karakterer, karakterer du synes synd på når de bryter loven. Serien er så kul at den har til og med fått en Lego-parodi:

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fSUK4WgQ3vk&w=725&h=394]

 

 

Nummer 1: The Wire (2002)

Denne krimserien utspiller seg i én av USAs mest voldelige byer, nemlig Baltimore. Jeg velger å ta den med på listen fordi spenningen er der fra dag én! Serien er meget virkelighetsnær og gjenspeiler gangstermiljøet og det korrupte politimiljøet på en fremragende måte. David Simon har virkelig jobbet med denne serien fordi serien kan starte litt “tregt” med de første sesongene, men utover i sesong to, tre og fire begynner det virkelig å ta av. Den “trege” starten tror jeg har med karakterbygging å gjøre, det tar lang tid å bygge en karakter folk kan gjenkjenne seg i og bli glad i, slik som i Breaking Bad. Noe film- og TV-bransjen har blitt flinke på i det siste er å bruke skuespillere som er i direkte kontakt med de rollene de skal spille i. Det er nettopp dette som gjør The Wire så god som den er, en bedre serie skal man lete lenge etter.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7bR3T1eThJU&w=725&h=480]

 

Er du ikke enig i denne topp5-listen over thriller TV-serier? Del din topp5-liste i kommentarfeltet under.

Du kan høre Kinosyndromet-sendinger  hver torsdag fra kl. 11 – 12.00, eller du kan laste ned podcasts – da kan du høre på oss på bussen, på vei til jobben, på lesesalen, i sengen, mens du lager mat, i dusjen, i bilen – ja, overalt!

 

 

Anbefalte artikler