Musikalsk vårvarme fra Alaska

This content has been archived. It may no longer be relevant

Han kommer ut på scenen og som når han sist gjestet Kvarteret møter han et lokale fylt til randen med forventningsfulle mennesker. Men vi får møte en mer erfaren Jonas, med hans nye album «If Only as a Ghost» skal han imponere Bergenspublikumet igjen.

Hatten er selvfølgelig på, men håret har han latt gro siden sist. Alene med gitaren åpner han med den rolige, lett melankolske «In the morning». Det varmer i salen, han er tilbake og han skal gi oss en kveld med musikkglede. Under låt nummer to, «I Don’t Think I Love You Anymore», huker han et band av beste klasse fram bak skyggen. Blant dem er Billie Van, som setter i gang med en kjærlig koring. Hennes lyse sjarmerende vokal passer Alaskas skjøre helt utmerket og sammen med resten av bandet utgjør de noe oppslukende vakkert.

På tredje låt vekkes det drømmende publikumet og begynner å bevege seg. «Grandpa Pick Me up» fører med lekende dansing og fansen korer med Billie Van mellom refrengene. Det nye albumet byr på flere gladlåter med sterkt dansemateriale. «How Could I Forget» og «I Saw You Kid» er som svingende perler. Lukker du øynene kan du lett overbevises om at du står dansende i en eng et sted en idyllisk sommerdag.

Selvom de nye sangene slår godt an, har ikke Åmli-gutten klart å toppe seg selv.  Det er låtene han drar opp av debutalbumet som skaper høyst jubel. Hiten «In the backseat» sprenger stemningbarometeret i lokalet, og balladen «Aberdeen» resulterte i vuggende allsang.

Med humoristiske innspill og sjarm har Alaska publikum i sin  lune hånd. Det er tydelig at artisten er vant til å stå på en scene. Og han har gode hjelpemidler i ryggen. Et godt samspill skinner gjennom scenelysene. Lillebror Thomas Aslaksen viser stålkontroll bak trommene, spesielt på godbitene med litt fart i. Det eneste som mangler denne gangen er Mikhael Paskalev, men det merkes nesten ikke.

Etter en pust i bakken mot slutten av konserten kommer han ut igjen alene med gitaren. Han leverer oss tittellåten «If Only As a Ghost». Publikum tier bare for å lytte til Jonas og gitaren. Med en tekst så hjerteskjærende og en innlevelse så sår treffer han akkurat der han skal. Det er ingen tvil om at hans evne som låtskriver er imponerende i så ung alder.

Anbefalte artikler