Strobelys fra himmelen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Festspillene i Bergen har ikke for tradisjon å være studentmagnet nummer én. Med assosiasjoner til en eldrebølge i finstasen som svever rundt Grieghallen i beste fylletid er det heller kanskje ikke så rart.

Festspillenes nye direktør, Anders Beyer, lover reformasjon. I et edelt forsøk på å gripe Bergens mest synlige klientell omfavner han hele bybildet fra Skatehallen, Bergen Kjøtt og Østre til tradisjonelle Grieghallen, DNS og Logen Teater. Med 230 arrangementer mellom 22. mai og 5. juni gjør han eksamenstiden, om mulig, enda mindre eksamensorientert.

 

Brak fra oven

Det hele braker, bokstavelig talt, løst den 22. mai med 35 helikoptre surrende over Lille Lungegårdsvann til spesialskrevet musikk. Beyer lover elektroniske beats og heftig lysshow i regi av tyske Phase 7. Fra der av fortsetter det slag i slag med arrangementer over hele byen fordelt i tre kategorier: Fornøyelser, Forbindelser og Forstyrrelser.

På sitt korstog til studentenes hjerte har Beyer satt et tak på arrangementsprisene for alle gjester under 30 år; lusne 150 kr.

Macho, og litt mindre macho

Da Beyer besøkte oss i studio trakk han frem flere av de begivenhetene han selv gledet seg mest til. Blant disse er DNS-produksjonen BLAM!, hvor fire filmentusiaster spiller ut sine mest kjære actionscener i et grått kontorlandskap – i en testosteronfylt kollisjon mellom Die Hard og The Office. I tillegg kommer dramatiseringen av feministbibelen “Kvinne, kjenn din kropp”, og et storslått giftermål mellom elektronisk pop, post-rock og klassisk musikk når Efterklang møter Kringkastningsorkesteret i Grieghallen.

Om du skulle ønske en forsmak på det hele, inviterer Festspillene til Vibber (tidligere Studentimpulser) den 19. april kl. 18 i Logen. Og det koster deg ikke et øre.

Hør vårt intervju med Anders Beyer her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/anders-beyer.mp3]

 

Se hele programmet til festspillene her

 

Anbefalte artikler