Westerninspirert prærierock

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den ville vesten

Banjo, kassegitarer og en westernsound ulik alle andre. Yuma Sun, med sin spagetti-western-inspirerte musikk er helt klart unik i Bergens musikkbilde.

– Vi prøvde oss på vanlig rock, men det gav oss ikke så mye annet enn at vi hadde det gøy og sosialt sammen, og da kunne vi jo egentlig gjort hva som helst. Det er mye lettere å jobbe med en smalere ramme. Vi vet nå hva vi er ute etter, vi har godt tilgjengelig inspirasjon, forteller Hereid som lener seg godt tilbake i stolen med sin rufsete sjeggvekst og paisley-møstrede skjorte. Det hersker ingen tvil om at dette er en mann som er like laid-back som sørstadsskjebnene han synger om.

Mørkere

Jaran fremstår som en mye lykkeligere og livsglad mann enn de han synger om. Yuma Suns første album, Romanza, kom ut i slutten av fjoråret, og portretterer psykedeliske drømmelandskap og helvetes mørkeste avrgunner, om en skal tro bandet selv. Albumet følger en veldig klar linje, samtidig som den er surrealistisk forteller Hereid. Videre forklarer han at deres neste album, som har forventet slipp til høsten, vil bli lignende, men mørkere.

– Vi kommer ikke til å fortsette med den samme strenge storylinen vi hadde med Romanza. Det blir mer et tema enn en historie, men det går igjen med de samme figurer for min del i alle fall. Romanza er veldig surrealistisk på et vis. Her er det mye mer realisme. Mer sørstatsrealisme, sykdom fordervelse og død, uhelligheter og helligheter. Generelt mye sterke følelser.

Har funnet seg selv 

Guttene er allerede godt i gang med det nye albumet, og er klare til å gå i studio allerede i april.

– Slik som Romanza er så er det rock sterkt preget av westernelementer. Nå blir det mye av det samme, men mye mørkere og tyngre. Mer konkrete dystre country- og folketoner involvert. Du vil fortsatt høre at det er Yuma Sun. Det er samme shit som skjer, men vi har utviklet oss litt. Det er mer raffinert, og vi har litt mer peiling på hva vi driver med. Det er ikke så mye eksperimentering lengre.

100 dager til Stordfest 

Yuma Sun har det siste halvåret gått fra å være support for Jace Everett til å nå selv bli hovedattraksjonen. Foruten konserten på Hulen forrige helg ble Yuma sun en av de tre første artistene som ble sluppet før arrangementet «100 dager til Stordfest»

– Det føles kult, og vi gleder oss veldig mye. Vi har spilt mye  i år, og å få sjansen til å få vise oss rundt på flere festivaler er utrolig kult. Vi er også så heldige at vi har fått en utrolig kul manager som hjelper oss, har vært en stor støttespiller i alle fall nå. Vi håper det blir en suksess!

Bilder og video av Christian Emil Narvesen

Anbefalte artikler