Atom – Phonofestivalens byggesten

This content has been archived. It may no longer be relevant

Phonofestivalen er Studentradioen i Bergen sin egen musikk og kulturfestival, og blir arrangert hvert år i september av et frivillig styre. Arrangementet skal gi talentfulle og uetablerte aktører muligheten til å vise seg fram for et ungt og blandet publikum, og vise Studentradioen i Bergen (SRiB) sin kompetanse som en viktig musikk, kultur og samfunnsaktør i Bergen.

Årets Phonofestival blir den niende festivalen i rekken, og skal som vanlig arrangeres i den regntunge måned september (dato kommer senere). Bookinggruppen er godt igang og førstkommende fredag slipper festivalen årets første navn. Dette slippet representerer de håpefulle for fremtiden, og artistene kommer fra både Trondheim, Oslo og København.

Atom – Fra kunst til nanoteknologi

Festivalen har hvert år et overordnet tema som går igjen i kultur og samfunnsprogrammet. Temaet for 2013 er ATOM.

Lenge etter den kalde krigens slutt får vi fremdeles servert eksempler på vanskelige og betente situasjoner som kan relateres til dette ordet. Men alt er ikke bare negativt! Årets tema spenner seg fra atombomben til det mer abstrakte og nærliggende. Alt her i verden består jo tross alt av atomer! Under Phonofestivalen 2013 kan du forvente deg alt fra foredrag om f.eks. nanoteknologi til en samtale om konfliktrelatert musikk. ATOM vil danne et grunnlag for interessante debatter og utstillinger, og temaet skal gå som en rød tråd gjennom flest mulig av filmvisningene, kunstutstillingene, teaterforestillingene og debattene under festivalen.

Festival med ungt fokus

Den første musikkfestivalen ble avviklet i februar 2005 med 40 arrangementer og ca 4500 besøkende. Under Phonofestivalen 2012 ble det gjennomført nærmere 30 konserter og ca 2000 besøkende. Arrangementet ble også nominert for beste lokale musikkfestival av kulturmagasinet Natt & Dag. Ved å ha et målrettet fokus på utvikling av unge og uetablerte artister, kan festivalen allerede skilte med å ha huset artister som Jens Lekman (2007), Susanne Sundfør (2005), Whitest Boy Alive (2006), Casiokids (2005), Kim Hiorthøy (2006), tUnE-yArDs (2009) og Tønes (2008). Dette er artister som i dag er godt etablerte og kjent for et norsk musikkpublikum.

Vant festivalgrafikerjobben

Hvert år velger også festivalen sin egen grafiker som skal være ansvarlig for utviklingen av Phono sin visuelle profil. Nytt for i år er at vi valgte å utlyse en konkurranse der festivalen ønsket å finne en sulten og ung designer. Konkurransen opplevde massiv respons og mange gode ideer kom svevende inn gjennom verdensveven! Etter flere vanskelige runder, falt valget vårt tilslutt ned på et bidrag som klart skilte seg ut med sin fine og karakteristiske tegnestil. Årets festivalgrafiker heter Johanne Karlsrud, og vi gratulerer! Vil du følge Phono videre kan du klikke deg inn på vår Facebookside!

285752_10152562533180405_2037729022_n

Hovedbilde: Sebastian Andrés Silva

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er skrevet av phonofestivalens sjef, Magnus Romslo Lindvik.

Anbefalte artikler