Alle hipsterhjerter gleder seg

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fjoråret 2012 var et tungt år for mange av Bergens innbyggere. Ikke bare ble utelivet forandret over natten, i en liten by som raskt føltes mye mindre, men også kunstlivet i Bergen fikk seg en skikkelig trøkk. Hipsterne var ikke sinte, de var bare veldig veldig skuffet. Bergen Kunsthall ble stengt for oppussing. Det var høst, det var mørkt, og det var 2012.

Kisen bak Landmark

Kjapp introduksjon av Bergen Kunsthall: Tegnet av arkitekt og bergensfavoritten Ole Landmark en gang på 1930-tallet (kisen bak blant annet Forum Kino på Danmarksplass) med et eneste formål, visning av kunst. Bergen Kunsthall har for mange vært kjent som et av landets mest markante utstillingslokaler. Man kan trygt si at disse rommene lever sitt helt eget liv, og som oftest våger de, slik kunst i samtiden skal gjøre. Disse fire rommene byr opp til diskusjoner og samtaler, sene nattekvelder med klining i hjørnet, lydinstallasjoner, utstillinger, billedkunst, performance med mer. Rommene ligger som en rekke klassiske hvite kuber i dvale, nå klare for liv!

Ventetiden er over

Etter flere måneder med arbeid, er renoveringen snart over, og et nytt Bergen Kunsthall er å vente. De er nemlig inne i sin aller siste innspurt i oppussingen, og den store festen foregår Lørdag 2 februar. Da åpner de igjen dørene for sitt mangfoldige og vide publikum (som kommer gående fra Ujevnt). Hva har skjedd på huset i mellomtiden? Og hva skjedde på huset før i tiden, har det alltid vært kunst der? Vil kunsthallen fremdeles holde på sin kunstneriske profil? Daglig leder av Bergen Kunsthall, Stein Inge Århus, og kurator Steinar Sekkingstad fungerte som guider for meg, i en kunsthall fyllt av snekkere, en torsdag i januar.

Du vil også få høre et intervju med initiativtakerne bak klubben, Mario Urban (ja, de som kom på ideen om å kroppsmnale en fyr til lyden av Queen): [audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/Skumma-Kultur-Landmark-før-åpning-MRL.mp3]

Skumma Kultur silar ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdssamfunnet kvar måndag kl. 11. Du kan også lytte til vår podcast. Har du tips, anbefalinger, kritikk eller ros? Send det meir enn gjerne til skummakultur@srib.no.

Anbefalte artikler