Mørketid for Petter Næss

This content has been archived. It may no longer be relevant

Regissøren er for de fleste kjent som mannen bak den Oscar-nominerte filmen Elling fra 2001, og andre filmer, deriblant; Absolutt blåmandag, Bare Bea (som fikk Amandaprisen i 2004), Tatt av kvinnen og Into the White. Fra teater er han kjent for å ta i bruk samtidskunstneres verk, som de av Erlend Loe eller Lars Saabye Christensen. Vert å nevne er blant annet stykket Øyet som ser som ble satt opp i 2007 og basert på Christensens novelle Grisen.

Debuterer med Mørketid

Den anerkjente teater- og filmregissøren Petter Næss har kommet til Bergen for sin debut på Den Nationale Scene. Forestillingen Mørketid settes opp på Lille scenen, og hadde Norgespremiere 19. januar. Stykket er skrevet av den engelske forfatteren Rebecca Lenkiewicz. historien tar for seg livene til fire sprudlende kvinner, to menn og tre barnebarn som kaller frem lengsel og ensomhet, men også tårer og latter. Petter Næss sier det var en utfordring å få til et stykke med så mange rom og karakterer inn på en så liten scene som Lille Scene.

Mørketid har blitt spilt i en rekke land og fått meget gode kritikker som karakteriserer teaterstykket som “fortryllende”, “trist”, “morsomt” og “kjærlig”.

Petter Næss kunne også fortelle at den korte tiden han hadde vært i vestlandshovedstaden var nok for å forelske seg i vestlandsperlen, som Bergen jo er, og lovet å komme tilbake.

Skumma Kultur sendte deler av intervjuet med Petter Næss i sendingen 21. januar. Her kan du høre hele intervjuet med den kritikerroste film- og teaterregissøren:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/Fullt-intervju-Petter-Næss.mp3]

Her kan du høre Skumma Kulturs podcaster

Anbefalte artikler