Slakt av Åndenes makt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lilli Bendriss, et av de klarsynte mediene som jobber for Åndenes makt, svarer ganske uberørt på kritikken.

– Jeg synes det er sterk kritikk å benekte at noen har sanser som oppfatter ikke-fysiske ting. De vise får bare mene det de mener sier Bendriss.

En av de mange kritikkfylte meldingene som er blitt publisert på Åndenes Makt sin Facebookside. (Foto: Julie W. Riise Kojan)

Vi spør programleder hva han synes om de kritikken folk skriver, og ordbruken fra noen av meldingene.

Dette er ren sjikane. Det er fullstendig grunnløst, og på et nivå vi ikke kan diskutere en gang.

Bare juks
Ninni Elena fra Tønsberg hevder på Facebook å ha sendt inn en falsk søknad til redaksjonen. Hun sier at de på forhånd av innspilling, ville ha detaljert informasjon om stedet og de overnaturlige hendelsene som skjer der. mener at denne informasjonen blir gitt direkte til de klarsynte, og at det hele er bare skuespill.

Kommentaren fra tønsbergjenta fikk raskt over 9 000 støttende tastetrykk, men har i senere tid blitt fjernet fra Åndenes Makt sin facebookside. (Foto: Julie W. Riise Kojan)

Mye planlegging
Programleder Tom forklarer hvorfor de ber om denne informasjonen på forhånd.

– Det er fundamentalt at redaksjonen vet hva problemene dreier seg om, og at hendelsene ikke skyldes fantasi eller innbilning. De medvirkende skal også på forhånd ha prøvd å funnet naturlige årsaker på hendelsene. Vi trenger flere enn en bærer av historien, og to personer må ha opplevd det samme. De som medvirker må være i stand til å sette ord på opplevelsene sine, og gjøre rede for dem på kamera.

Tekniske årsaker
Ifølge programlederen finnes det mange årsaker til at redaksjonen må ha spesifikke detaljer på forhånd av innspilling.

– For å kunne se at det er problemfritt å bevege seg på stedet med kamera og lydrigg, ber vi på forhånd om bilder av stedet. Vi må også vite om det ellers er forhold som kan ha innvirkning på den tekniske delen av produksjonen.

Uvitende klarsynte
Den informasjonen som blir samlet inn på forhånd av innspilling når bare produksjonsledelsen. De klarsynte får aldri innblikk i dette, sier Strømnæss. Dette bekrefter også Lilli Bendriss til Srib.

Studier – ikke fakta
Vi spør hvorfor Ninni skrev en slik kommentar som det hun gjorde.

– Det provoserer veldig at såkalte klarsynte finner opp historier og påstår at disse er fakta.

Strømnæss kan derimot fortelle at Åndenes Makt aldri har påstått at programmet deres er basert på fakta.

– Vi forsøker å finne en forklaring på fenomener folk sliter med å finne en forklaring på. Uten å være noen vitenskapelig instans, har vi så mange observasjoner at det vi driver med kan kalles et studie.

Ingen spådame
Bendriss kaller seg selv en «livsveileder». Hun skriver på sin hjemmeside at hun arbeider som medium, gjennom kontakt med en åndelig verden.

– Jeg er ikke en spådame og jeg er absolutt ikke flink til å finne bortglemte lommebøker, nøkler eller husdyr. Jeg kan ikke fortelle deg hva som kommer til å skje i livet ditt den neste uken, eller de neste årene, men jeg kan hjelpe deg til å belyse dine livsvalg og komme i kontakt med noen som har gått over på den andre siden.

Anbefalte artikler