Et grymt brøl fra Williamsburg?

This content has been archived. It may no longer be relevant

New York er ikke nødvendigvis mest kjent som et ekstrem metal Mekka.
Innenfor rockesirkler er byen kanskje mest kjent for punkscenen rundt CBGBs og Maxs Kansas City.

Senere har du hardcore og ikke minst no wave. Byen er for min del mest synonym med å ha født Hip Hop og mange vil i hipphetens navn helst glemme den feite gatehora som ga den liv, nemlig disco.

Metal har heller ikke vært et ukjent fenomen i byen.  Store trashband som Anthrax, Nuclear Assault og SOD er noen av de kjente bandene som har kommet fra denne byen. Ekstrem metal har kanskje vært sterkest representert av death og grind band. Suffocation, Incantation og Immoliation kan nevnes i den første kategorien og Brutal Truth er kanskje mest kjent i den andre kategorien. Når det gjelder Black Metal, så er New York relativt upløyd mark, men fra Williamsburg i Brooklyn er det et band som har provosert på seg den svarte horde. Bandet er ingen ringere enn Litugy.

Hør intervjuet med Liturgy under:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Liturgy-intervju-KGI-FuzZ-+-Låt-Harmonica.mp3]

Fuzz redaksjonen greide å lure seg inn backstage på Roskilde festivalen og stilte bandet noen spørsmål. Det er en liten seier for vårt program, siden europeisk metalblader har gitt de svært liten oppmerksomhet, men dette har amerikanske blader som Decibel gjort noe med, og de har også fått mer enn nok omtale i metalsegmentet i Pitchfork, kalt Show No Mercy.

– Det som har irritert mange er en black metal fan, et visst skriv som går under tittelen trancendental black metal, skrevet av bandets frontmann Hunter Hunt Hendrix.

Skrivet presenterer et slags skille mellom amerikansk black metal og andre bølgen av black metal. Andre skjønnhetsfeil er jo at de ser mer ut som et indieband enn et black metal band og at noe av produksjonen på platene minner kanskje mer om et indiepreg fra 80-tallet enn black metal anno 1991. Den siste spikeren i kista er stedet de er bosatt. Bydelen i Brooklyn er kjent som et av hovednedslagsfeltene for Hipster musikk og kultur. Spørsmålet vi i Fuzz stiller oss er om musikken til Liturgy har blitt borte i dette virvaret av anklager. Musikken vi spiller i dages sending er en hyllest til black metal utenfor Norges grenser.

Spilleliste

Trollfest – Illsint

VON – Jesus Stain

Posthum – Resiliant

Liturgy – Harmonica

Rage Nuclaire – Violence Is Golden

Deathspell Omega – Scorpions and Drought

The Secret – Agnus Dei

Early Graves – Skinwalker

 

 

Anbefalte artikler