Bonussporet: Komfortsonen

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen dere den ekstra bonusen av informasjon dere ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne ukens bonusspor er Komfortsonen, bestående av den humørfylte gjengen Nicolai Frantzen, Sara Svanemyr, Helle Heia Eiborg og Johannes Apelseth. Dersom denne firkløveren en dag blir så store at de får seg en egen rider, ville den bestått av Farris, avocado, prosecco, laksefileter, solnedganger, tyrkershots og en blanding av en jaguar og en geit.

UKOMFORTABEL MAGI

I utgangspunktet var det jentene som ville starte et radioprogram sammen, og rekrutterte så med seg guttene Nicolai og Johannes på laget, over en god kopp kaffe en novemberkveld.

– Det var starten på et eventyr, kommer det poetisk fra Sara.

Det er ingen tvil om at gjengen har god kjemi og jobber bra sammen, noe man som lytter får merke ved å høre på de energifylte radiosendingene.

– Vi digger hverandre, men jeg digger meg mest, ler Helle.

Firerbanden trenger ingen masker å skjule seg bak. De er lei av at andre menneskers stemme blir deres komfortsone, og derfor utfordrer de seg selv ved å utvide komfortsonen. Samtidig er programmet en oppfordring til lytterne om å gjøre det samme.

– Man har en komfortsone som kan sees på som en firkant man er inne i, men det er først når man beveger seg ut av den at magien skjer, forteller Johannes.  

– Det er likevel forskjell på å være ukomfortabel og å være flau. Ukomfortable ting kan være situasjoner man ikke ønsker å være i, der man ikke er så høy i hatten. Vi går foran som testkaniner, slik at folk selv kan få lyst til å prøve nye ting, uten å være redd for hva andre sier, fortsetter Nicolai.

IMG_0259-002
Johannes, Helle, Sara og Nicolai “kaster” maskene, og tør å hive seg ut i det ukomfortable. (Foto: Elisabeth Urdal/srib)

RYPER VS. TYPER

Det går hett for seg i studio når programmets faste konkurranse ”Ryper vs. Typer” foregår. Konkurranseinstinktet dukker fort opp når konkurransen nærmest blir en kamp om å være det sterkeste kjønn. Jentene og guttene har foreløpig konkurrert mot hverandre i alt fra å rappe til å etterligne dyrelyder best mulig. Taperne av konkurransene må hver uke gjennomføre en straff, som lytterne kan foreslå gjennom programmets Facebookside. Det er ingen tvil om at forslagene er kreative.

– Vi får inn forslag fra alt i fra å isbade til å farge håret rødt, men vi har noen grenser på hva vi gjør også, forteller jentene.

– Vi kommer ikke til å gjennomføre ting som er farlig, men situasjoner som bare er ubehagelige må vi klare, for det er jo det som er målet med opplegget, legger guttene til.

Det ligger mye prestisje i å vinne konkurransene, for det laget som taper flest ganger må til slutt holde stand-up på en scene i Bergen.

– Det å holde stand-up er noe de fleste synes er ubehagelig om man ikke driver med det selv, så da er man nødt til å gå utenfor komfortsonen.

På spørsmål om hvem som takler ukomfortable situasjoner best, er alle enig om at det er Nicolai.

– Det er ikke sånn at jeg har få grenser, men jeg er kanskje den som gir mest faen, forteller han selv.

– Jeg føler du har en måte du alltid omstiller deg på. Du sier til deg selv; jeg er best, jeg er fet, jeg klarer det, legger Helle til.

(Foto: Elisabeth Urdal/srib)
Det er lov å ha det litt komfortabelt mellom slagene. (Foto: Elisabeth Urdal/srib)

TAR SEG IKKE SELV SÅ HØYTIDELIG

Gjengen er ikke redd for å hive seg ut i ukomfortable situasjoner, noe Sara og Helle sterkt fikk merke første gang de tapte rap-konkurransen i “Ryper vs. Typer”. Med saks i hendene samlet guttene med glede inn en fin mengde menneskehår de serverte i supper jentene måtte spise.

– Det er nok den verste straffen vi har utført, helt grusomt, minnes jentene da de tenker tilbake på det herlige måltidet.

Se hvordan det gikk da suppen skulle fortæres i videoen under!

Når guttene skulle gjennomføre straffen å break-battle foran studenter på studentsenteret, var guttene imidlertid ikke så kjepphøye. Jentene hadde nemlig gått rundt og fortalt at to profesjonelle breakere skulle komme og danse.

– Det var ikke så kult der og da, men hvis man har litt selvironi på det og bare gjennomfører det, så synes de fleste det er tøft gjort. Hadde vi derimot gjort det sånn halvveis hadde det vært skikkelig flaut, forteller Nicolai og Johannes.

SE GUTTENES BREAK-BATTLE HER

Det er ikke bare gjennom konkurransene gjengen utvider komfortsonen. Helle har blant annet gjennomført sin store barndomsdrøm om å være Lucia, som viste seg ikke å være like gøy i voksen alder.

– Det var skikkelig flaut. Jeg tenkte at dette klarer jeg ikke, jeg tør ikke. Men så klarte jeg det likevel, og den følelsen var deilig, sier Helle.

– Det er i ettertid av slike situasjoner at det skjer magi. Man får en lettelse og en følelse av adrenalinkick når man klarer å gjøre noe ukomfortabelt, avslutter den entusiastiske gjengen. 

Vil du bli inspirert til å utvide din egen komfortsone? Hør på Komfortsonen hver tirsdag klokken 10:00-11:00 på Studentradioen i Bergen. Du kan også være med å påvirke hvilke straffer som utføres ved å sende inn ditt forslag her.

Anbefalte artikler