STRAFF: BAD BREAKING

This content has been archived. It may no longer be relevant

I spalten “Ryper vs. Typer” handler det om hvem som er det sterkeste kjønn av guttene og jentene. I hver episode frem til sommeren skal det kåres en vinner og en taper, og deltakerne må gjennom alt fra rap-battling til kamp om hvem som lager de beste dyrelydene. Til slutt skal det laget av guttene og jentene som har tapt flest ganger, opp på en standup-scene i Bergen sentrum og holde, en forhåpentligvis, meget ukomfortabel standup.

En poesiens kamp

Ukens konkurranse gikk ut på å skrive og fremføre det beste kjærlighetsdiktet.

– Denne tar vi lett, vi er jo jenter! roper Sara selvsikkert før det hele settes i gang. Hun har fått hjertet sitt knust opptil flere ganger, og vet godt hva hun snakker om når det kommer til kjærlighet.

En annen som har følt kjærlighetens vrede godt på kroppen er Helle.
Helle, som alltid er skråsikker på at hun og Sara skal vinne, forteller om hvorfor guttene ikke har sjans i denne grenen:
– Som jenter er alt annet enn seier uakseptabelt i denne grenen. Her skal vi konkurrere mot to gamle ‘playahs’ av rang, de aner ikke hva de prater om, og vi kommer til å vinne overlegent.

Nicolai og Johannes har massevis av selvtillit etter forrige ukes rap battle-seier, men innser at de ikke er favoritter. De mener selv at hvis de vinner så blir det på grunn av fremførelsen, fremfor innlevelsen.

LES OGSÅ: Første staff: Jeg får helt angst!

rypertyper

Stor uenighet

– Du var alt for meg, nå har du gått din vei! sier Sara med liten innlevelse til trist bakgrunnsmusikk. Og de klisjéfylte rimene fortsetter på rekke og rad:
– Plutselig var du der, nå er du ikke lenger nær, fortsetter hun. Det virket ektefølt, men innlevelsen var heller laber.

Johannes og Nicolai hadde valgt å ikke gå i den kleine rim-fellen og valgte heller å bruke smarte og interessante metaforer. De dedikerte også diktene sine til sine rivaler og medarbeidere, Helle og Sara:
– En elv, den sildrer så vakkert der i skogen. Hysj! hysj! Hør så vakkert. (…) og elven er deg min venn, elven er deg Sara.

Nicolai følger opp:
– Elver renner ut i havet. Havet. Bare se på det. Sjøgrønt, blått, turkist. Ouuugh, havet har alt. (…) hver dråpe fra havet er med meg i ett, og alle dråpene til sammen, lager havet. Helle, havet er deg.

Dommer for anledningen, Siren Døvik, entrer studioet for å kåre en vinner.
– Det var mye bra her, men jeg kjenner meg mer igjen i jentenes dikt. Gutter, dere hadde en fin fremførelse, men jeg lot meg ikke rive med i like stor grad som hos jentene, derfor vinner de.

– Jaja, sånn kan det gå når man spør en jente om å være dommer, sier Nicolai, og Johannes sier seg enig.

Hver uke skal det gjennomføres en straff for taperlaget. Lytterne kan komme med forslag både via radioens SMS og Komfortsonens Facebookside. Av alle forslagene som kom inn ble følgene straff valgt for guttene:

“Taperne må ha break dance battle på toppen av trappene på Studentsenteret, rundt lunchtider.”, sendt inn av Øivind Bolstad.

Se video nedenfor av hvordan det gikk da guttene måtte gjennomføre straffen:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ptSgoyZnWxc&w=560&h=315]

Komfortsonen finner du også på FacebookInstagram og Soundcloud.

Anbefalte artikler