Merker du at kreativiteten på kjøkkenet ikke er på topp? Du er ikke alene. Heldigvis kommer studentmorgen onsdag med nye mattips hver uke.
Vi i studentmorgen onsdag har kommet ett halvt år inn i studentlivet, og vi har merket at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne ut hva man skal ha til middag. Det føles som man ikke vet om noen retter. Til tross for dette har vi klart å presse frem noen kreative (og litt rare) middagstips. Hver uke prøver vi å samle de beste tipsene vi finner, så du (og vi) kan få inspirasjon til et variert, billig og smakfullt studentkosthold.
Først og fremst, for å gjøre matplanleggingen enklere, tipser vi deg om å skrive ned retter med én gang du kommer på dem. Det er skremmende enkelt å glemme middagsretter du egentlig vet finnes. Vi anbefaler også å bli inspirert av tilbudsappen “mattilbud”, som samler alle dagligvarebutikkenes tilbud hver uke. Men over til middagsinspirasjonen.

Alt man kan sette i ovnen er digg!
Man kan gjøre andre ting samtidig som maten godgjør seg helt alene. Helenes beste tips er kikerter og søtpotet i ovnen. Kutt opp søtpoteter i terninger, og bruk det i salat, for eksempel. Rotgrønnsaker er også digg i ovnen! Andre “alt i en form – retter” er for eksempel “laksepakke” (grønnsaker og fisk i folie), og “pølsegrateng”. Bland pølsebiter med pasta og gratiner med ost!
Kikerter kan brukes til mye, og er billig også. Maria elsker å lage butter chicken med kikerter. Kjøp ferdigglass og nanbrød. Shoutout til Sarita!
Lomper kan brukes til alt.
Taco i lompe, for eksempel. Lag mini-fajitas i stekepannen! I tillegg kan du fylle pålegg og grønnsaker i lompe og få en digg lunsj! Bønner i taco er like digg som kjøttdeig, mener vi. Du sparer samtidig både tid og penger. Har du lomper til overs kan du klippe dem opp og steke dem med paprikakrydder og salt (eller det krydderet du foretrekker). Superdigge chips! Tacolefser er også noe man fort kan ha til overs når man lager middag til én. Pizza på lefse er å anbefale!
Ha ALLTID noe i fryseren.
- Maria anbefaler frossen fiskegrateng. Frossen pai er også verdt å prøve! Skader ikke å ha laks i fryseren heller. Tin og kok ris og grønnsaker! Enkelt og deilig.
- Det er ikke alltid lett å passe på hvor lenge ferske varer holder seg i kjøleskapet. Det beste tipset for å slippe mugg-stresset er fryste grønnsaker. Kjøp en pose frossen brokkoli for eksempel, som allerede er kuttet. Disse har ofte en koketid på 7-8 minutter og kan puttes rett oppi pastaen eller risen når det er 7-8 min igjen!
- Grønnsaksmikser til wok fra frysedisken er også et hot tips. Wok er en for alltid favoritt, og kan ikke bli enklere enn dette. Har du en blender er også smoothie en favoritt hos oss. Benytt anledningen til å bruke opp det du har! Melk eller juice, men også vann funker som væske. Frosne bærblandinger, og en sliten banan! Spinat og hvite bønner er supersunt og digg å ha i!
Sliter du med å få i deg nok grønnsaker i løpet av uken? Blomkålpizza er digg. Emma har prøvd ut en pizzadeig med stavmikset blomkål. I tillegg kan du prøve deg på linser i pannekaker!
Sist men ikke minst, brødskive er middag det og! Vi må ikke glemme verdien de har! Toast og ostesmørbrød er undervurdert!
Hør på middagstipsene våre hver uke på studentmorgen onsdag: