Konsertguide høst 24

Høsten er her, og med den kommer en bølge av spennende, nye artister som setter sitt preg på landets beste musikkby. Trigger har gjort jobben for deg og håndplukket noen av semesterets absolutt viktigste konserter – de du ikke vil gå glipp av. Her får du vite hvilke artister du må oppleve live, og hvorfor de bør stå øverst på din konsertliste.

Veps – Landmark – 20. september kl. 20.00

Kvartetten Veps leverer klassisk indie-pop fra Oslo som er i ferd med å tre inn i en mer moden fase. Med bandets andre albumutgivelse i ryggen, er de klare for å gi en imponerende konsertopplevelse i september. Deres uopprørte stemmer, lett fordøyelige tekster og hyggelige gitarer passer til nesten hver sosial anledning.

For hvem? For deg som vil ha kaféstemning også om kvelden.

Vettche – USF Verftet – 3. oktober kl. 20.00

Fra kompisgjeng fra Rogaland til band på turne i norge, kommer selvfølgelig Vettche innom Bergen. Med ny EP fra mai og en singel i sommer, tilbyr vettche på lette og muntre indiepop toner som garantert gir god stemning på konsert.

For hvem? For deg som er klar for snille gutter.

Blomst – Hulen – 4. oktober kl. 22.00

The sound of the 2010s bringes tilbake med garasjerockbandet Blomst! Med sitt nye album STIL i ryggen kan Blomst trygt presentere låter som snart vil bli lyden av studietiden, og det finnes ikke et bedre sted for denne sounden enn på Hulen! 

For hvem? For deg som elsker nostalgi og intime konserter.

Fred paa Jord – Landmark – 4. oktober kl. 20.00

Laid-back bymusikk med en landlig sjel. Fred paa Jord har ingen ambisjoner om å være de høyeste eller villeste, og de trives godt utenfor rampelyset. Musikkstilen deres er som en grønn, rolig plen – det finnes mange, men ingen er helt lik. Tenk deg en vanlig gressplen foran et gammelt barnehjem, gjemt bort i en stille sidegate, langt fra byens larm. Dette er Fred paa Jord – lavmælt, men fullstendig til stede, og deilig bevisst på alt som foregår rundt dem.

For hvem? Deg som ønsker å kunne prate med hverandre mens de er på konsert.

Giddygang & Vuyo – USF Verftet – 10. oktober kl. 21.00

En av Triggers favoritter tar turen fra Oslo for å spille på verftet i oktober. Deilige beats, heftige tekster, og alltid vill energi på scenen. Den spellemannsnominerte gjengen lager RnB som ingen andre, dette vil du ikke gå glipp av. 

For hvem? For deg som liker RnB, rap og deilige dansbare rytmer. 

Major Parkinson – Kvarteret – 4. november kl. 21.00

Bergens svar på Kaizers Orchestra? Vel, kanskje – men Major Parkinson byr definitivt på sin egen unike vri på rocken, ofte med en underliggende sirkusatmosfære i lydbildet. Dette spennende prosjektet fanger lytteren med hyppige melodiskifter og kreative, uvanlige instrumentvalg. Vokalene står ikke i sentrum, men tilfører snarere et ekstra lag av mystikk og intensitet. På en konsert med Major Parkinson kan du forvente en nøye iscenesatt musikalsk forestilling, der etablerte karakterer og visuelle elementer bidrar til en opplevelse som er både teatralsk og suggererende.

For hvem? Deg som er lei av vanlig pop og elektromusikk.

Slomosa – USF Verftet – 13. desember kl. 19.00

Deilig og hardtslående Ørkenrock, eller Tundra rock som de kaller det selv. Slomosa har stor innflytelse både i inn og utland og har spilt et ti-talls festivaler bare i sommer. Endelig skal vi få se dem på hjemmebane. 

For hvem? Deg som er glad i majestetiske, tunge og catchy riff.

Anbefalte artikler