Brann var ett hinder unna Europafest i Bergen by

Tekst: Jonathan Broome og Simon Harbo

Brann imponerte stort hjemme i regnet på Brann stadion i første oppgjør mot Astana med en dominerende 2-0 seier. Dette var den første kampen i den avgjørende kvalifiseringsrunden til Europa Conference League. Bergenserne er nå kun et hinder unna gruppespillet etter en sterk prestasjon.

Oppsummering av kampen.

Brann gikk ut av startblokkene i fyr og flamme og dominerte kampen fra første minutt. I deres vante 4-3-3 formasjon kontrollerte hjemmelaget det meste av ballinnhavet og fikk kampen inn i deres spor veldig tidlig. Etter 12 minutter sitter første scoring anført av den nå landslagsuttatte midtbanespilleren Felix Horn Myhre etter et fint samspill med Aune Heggebø. Brann fortsetter i samme spor etter målet og kjører over gjestene fra Kasakhstan til tider, men det ender aldri i noen scoringer og det står dermed kun 1-0 etter 45 minutter spilt.

Når andre omgang blåses i gang, snur kampbildet litt. Brann sitt presspill sitter ikke like godt, og de klarer ikke å plukke opp Astana sin midtbane på samme måte som i første omgang. Astana begynner også å spille mer direkte, og laget fra Kasakhstan kommer litt etter litt mer inn i kampen. Dette fører til at Eirik Horneland gjør et spissbytte i det 56. minutt, hvor Bård Finne kommer inn for Aune Heggebø. Etter byttet får Brann kampen mer inn i sitt spor og det ender i en fantastisk lagscoring av Brann etter 70 minutter spilt, hvor Bård Finne setter ballen i mål og det er 2-0 til bergenserne. Etter scoringen kontrollerer Brann inn resten av kampen og det ender dermed 2-0 i det første oppgjøret av den avgjørende kvalifiseringsrunden til Europa Conference League.

Brann vant kampen 2-0 på hjemmebane, like bra gikk det ikke da de spilte i Kazhakstan. Foto: Jonathan Broome

Intervju med Ruben Kristiansen

Etter kampen fikk vi mulighet til å snakke med Brann sin midtstopper Ruben Kristiansen om det første oppgjøret og hans tanker om returoppgjøret mot Astana i Kasakhstan.

Ut ifra alle sjansene dere skaper idag, hvor fornøyd er du med kampen?

– Vi er greit fornøyde, men vi skulle veldig gjerne hatt mer før vi reiser dit ned. Vi føler at sånne lag ofte er mye bedre hjemme en borte, så vi tar med oss den ledelsen vi har også er vi fornøyd med det, svarer Brann-stopperen på Studentradioen sitt spørsmål, og legger til smilende:

Vi føler det hadde vært veldig typisk norsk å slippe inn et mål på grunn av noe tull.

Brann snublet dessverre over det siste hinderet i Kazhakstan og tapte 3-0 i returoppgjøret mot Astana. De to siste målene var to gigantiske tabber av keeper Mathias Dyngeland og venstreback Joachim Soltvedt. Brann klarte dermed ikke å kvalifisere seg til Europa Conference League.