Burde du se Toy Story som voksen?

Torsdag 11 mars tapte jeg (dessverre) en quiz på studentmorgen. Quizmaster Martin Midtbø Rokkones, også kjent som Murtin, ga meg da straff å skrive en filmanmeldelse. Jeg skulle skrive om en klassiker, en bra film og en kjent film, derfor valgte jeg Toy Story. Nå tenker du sikkert: “Hvorfor valgte du en animasjonsfilm?”, “Er ikke det en barnefilm?” og “Hvordan skal du klare å skrive en anmeldelse av en film som nesten alle har sett?” 

Hvordan får de det til?

Jeg valgte en animasjonsfilm fordi jeg liker dem, jeg tar meg i å sitte å tenke på hvordan de har klart å lage en film som er så tidkrevende. Tenk så mange som har jobbet med denne filmen, hvordan går det an? Hadde jeg hatt muligheten til å jobbe med en så tidkrevende prosess? Tenk å være så flink til å tegne som de er. Toy Story har aldersgrense på 7 år, så ja det er en barnefilm. Men har du sett en pixar film i voksen alder? Det er så mange morsomme vitser de har lagt inn kun for voksne. Ja nesten alle har sett Toy Story, når de var barn, ikke som voksende! 

Hva har Kjerstin Bråthen og Woody til felles?

Handlingen i Toy Story er ganske enkel, lekene i Andy sitt rom kommer til live når han ikke er til stede. Dette gjelder også alle andre leker i denne verden. Favorittleken til Andy er Woody, en cowboy. Woody er også en slags daglig leder. Visste du at Studentradioen er Bergen har en daglig leder som er kvinne? Hun heter Kjerstin Bråten. Tenk det, det er faktisk ganske bra. Vi er jo i Mars, som er en måned hvor vi snakker om kvinner vi ser opp til. Jeg vil si at jeg ser opp til Kjerstin, hun har full kontroll over radioen. Studentradioen i Bergen hadde ikke klart seg uten henne. Jeg synes vi burde gi henne et hoppeslott i gave, for godt arbeid

Nei, nå skriver jeg meg bort. På bursdagen til Andy får han en ny leke, Buzz Lightyear. Buzz blir fort den nye favorittleken til Andy, men også de andre lekene begynner å like Buzz bedre enn Woody. Jeg tror at Woody også er litt sjalu på Buzz fordi Buzz er litt av en spradebass. På bakgrunn av denne sjalusien, ender Buzz med å falle ut av vinduet, med hjelp av Woody. Etter mye om og men, eller mye om og kvinner, neida, joda, havner de hos nabogutten Sid, som har en litt rar hobby. Han tar leke fra hverandre og setter dem sammen med andre leker, sprenger dem og fester dem til raketter. Etter et jordskred av plot twist, ender de tilslutt opp på soverommet til Andy igjen.

Om du trenger en grunn til å se Toy Story, så har du det i hvordan de har tegnet mennesker og da spesielt Sid. For det er ganske sykt, Pixar var og er flinke til å tegne, men mennesker var de ikke så gode på, på 90-tallet.

Patois

Tom Hanks har stemmen til Woody og Tim Allen har stemmen til Buzz Lightyear. Ja jeg valgte å se Toy Story med engelske stemmer. Å se med norske stemmer vil jeg spare til om jeg får barn, og det er ofte litt kleint å se filmer dubbet på norsk. Tom Hanks er jo en ganske god og rolig mann, som er relevant familiekjær for mange.

Visste du at den ene sønnen til Tom Hanks, som er hvit, har tatt på seg en englesk jamaicansk dialekt, også kjent som Patois? Det er faktisk ganske så rart, det er ingen som helt vet hvorfor han gjør det. Det kan virke som han gjør det som en slags hyllest. Personlig mener jeg det er en ganske rar måte å hylle et språk og en kultur. Siste ting, visste du at det finnes en mango fra Jamaica som heter Julie?  

Svaret er JA!

Så hva synes jeg om Toy Story nå som jeg har sett den (4 ganger på 2 uker), i voksen alder? Det er en klassiker, det kan ikke bli dårlig stemning om du setter på denne. Filmen passer bra til å ha på en filmkveld med en side boy, eller mens du tar en vindussvask. Jeg i min stilling som medarbeider i Studentradioen i Bergen, anbefaler den på det sterkeste.

Siste podcaster

 • MANDAG: Tale, Mari og Sunniva
  Siste sending for gjengen kreve spesielle spalter og spesielle gjester. Vi tar deg gjennom de beste spaltene vi har å by på, sammen med Maris roomie Sunniva! Det blir feministisk slampoesi, mørke samtraler fra VG og gråve utleverelser. Man må jo bare lytte!!
 • FREDAG: Sofie, Mia og Elise
  God fredag alle sammen! Er dere klare for sommer? Det er vi! Vi prater om hva som skal grilles, insekter, festivalsommer, og mye mer. Lytt da vel! Produsent: Nora Linnea Nordbæk Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal
 • TORSDAG: Kathrine og Hilde S.
  I dag er det torsdag dere! I denne sendingen har Kathrine vært på Olivia Rodrigo konsert og Hilde har hatt noen crazy drømmer som de har prøvd å tyde. Videre har Hilde en mulig upopulær mening om snæss og de diskutere om Katy Perry og Crocs is back??? Ta frem kaffekoppen og lytt!
 • ONSDAG: Alma, Louise, Martine og Vebjørn
  HEI OG HÅ! Det er onsdag og godgjengen er klar for å gi deg en fantastisk start på dagen!<3 I studio er også Almas kjære turautist med som gjest. Her får vi perspektiver fra begge kjønn på dilemmaer om svelging og avvikling av vennskap. I tillegg diskuterer gjengen trender og hva som er attraktivt ved det motsatte kjønn og mye mer! GOD LYTT!<3
 • TIRSDAG: Ida, Louise og Inger
  FOR en sending! Du MÅ bare høre! Foden har bursdag, Durek skal giftes og du blir sammen med de du likner på. Sammen med vikar Louise diskuterer vi de beste måtene å dø på, om man kan bloande seg i venners forhold og sommerferieplaner. Hvem tok med levende fisk på Rema? Hør på oss<3

Anbefalte artikler