Burde du se Toy Story som voksen?

Torsdag 11 mars tapte jeg (dessverre) en quiz på studentmorgen. Quizmaster Martin Midtbø Rokkones, også kjent som Murtin, ga meg da straff å skrive en filmanmeldelse. Jeg skulle skrive om en klassiker, en bra film og en kjent film, derfor valgte jeg Toy Story. Nå tenker du sikkert: “Hvorfor valgte du en animasjonsfilm?”, “Er ikke det en barnefilm?” og “Hvordan skal du klare å skrive en anmeldelse av en film som nesten alle har sett?” 

Hvordan får de det til?

Jeg valgte en animasjonsfilm fordi jeg liker dem, jeg tar meg i å sitte å tenke på hvordan de har klart å lage en film som er så tidkrevende. Tenk så mange som har jobbet med denne filmen, hvordan går det an? Hadde jeg hatt muligheten til å jobbe med en så tidkrevende prosess? Tenk å være så flink til å tegne som de er. Toy Story har aldersgrense på 7 år, så ja det er en barnefilm. Men har du sett en pixar film i voksen alder? Det er så mange morsomme vitser de har lagt inn kun for voksne. Ja nesten alle har sett Toy Story, når de var barn, ikke som voksende! 

Hva har Kjerstin Bråthen og Woody til felles?

Handlingen i Toy Story er ganske enkel, lekene i Andy sitt rom kommer til live når han ikke er til stede. Dette gjelder også alle andre leker i denne verden. Favorittleken til Andy er Woody, en cowboy. Woody er også en slags daglig leder. Visste du at Studentradioen er Bergen har en daglig leder som er kvinne? Hun heter Kjerstin Bråten. Tenk det, det er faktisk ganske bra. Vi er jo i Mars, som er en måned hvor vi snakker om kvinner vi ser opp til. Jeg vil si at jeg ser opp til Kjerstin, hun har full kontroll over radioen. Studentradioen i Bergen hadde ikke klart seg uten henne. Jeg synes vi burde gi henne et hoppeslott i gave, for godt arbeid

Nei, nå skriver jeg meg bort. På bursdagen til Andy får han en ny leke, Buzz Lightyear. Buzz blir fort den nye favorittleken til Andy, men også de andre lekene begynner å like Buzz bedre enn Woody. Jeg tror at Woody også er litt sjalu på Buzz fordi Buzz er litt av en spradebass. På bakgrunn av denne sjalusien, ender Buzz med å falle ut av vinduet, med hjelp av Woody. Etter mye om og men, eller mye om og kvinner, neida, joda, havner de hos nabogutten Sid, som har en litt rar hobby. Han tar leke fra hverandre og setter dem sammen med andre leker, sprenger dem og fester dem til raketter. Etter et jordskred av plot twist, ender de tilslutt opp på soverommet til Andy igjen.

Om du trenger en grunn til å se Toy Story, så har du det i hvordan de har tegnet mennesker og da spesielt Sid. For det er ganske sykt, Pixar var og er flinke til å tegne, men mennesker var de ikke så gode på, på 90-tallet.

Patois

Tom Hanks har stemmen til Woody og Tim Allen har stemmen til Buzz Lightyear. Ja jeg valgte å se Toy Story med engelske stemmer. Å se med norske stemmer vil jeg spare til om jeg får barn, og det er ofte litt kleint å se filmer dubbet på norsk. Tom Hanks er jo en ganske god og rolig mann, som er relevant familiekjær for mange.

Visste du at den ene sønnen til Tom Hanks, som er hvit, har tatt på seg en englesk jamaicansk dialekt, også kjent som Patois? Det er faktisk ganske så rart, det er ingen som helt vet hvorfor han gjør det. Det kan virke som han gjør det som en slags hyllest. Personlig mener jeg det er en ganske rar måte å hylle et språk og en kultur. Siste ting, visste du at det finnes en mango fra Jamaica som heter Julie?  

Svaret er JA!

Så hva synes jeg om Toy Story nå som jeg har sett den (4 ganger på 2 uker), i voksen alder? Det er en klassiker, det kan ikke bli dårlig stemning om du setter på denne. Filmen passer bra til å ha på en filmkveld med en side boy, eller mens du tar en vindussvask. Jeg i min stilling som medarbeider i Studentradioen i Bergen, anbefaler den på det sterkeste.

Siste podcaster

 • MANDAG: Maud, Tale og Line
  I denne julespesialen henter jentene frem alle semesterets spalter i studentmorgen mandags julekalender! Det blir kyss fra Maud, gaver fra Line og irritasjon fra Tale. Hør for skikkelig god julestemning!
 • FREDAG: Sofie, Nina og Iben
  Fredagsgjengen er på plass og klare til å starte helgen med dere! Vil du vite hva som er i adventskalenderen vår, hva som skjer om du smugler små dyr i buksa over grensa eller hvordan du kan legge til rette for en "mindfull" dag? Da er det bare å trykke seg inn og høre på dagens episode<3
 • ONSDAG: Alma, Sofia, Ida og Louise
  GOD MORGEN! I dag erdet duket for JULESENDING og jentene Alma, Sofia, Louise og Ida skal dele sine julefantasier. Vi deler tips til julegaver på studentbudsjett, rangerer tidenes beste julefilmer. I tillegg deler vi våre aller beste juletradisjoner og gleder oss til julen som kommer. GOD JUL! MERRY CHRISTMAS YOU FILTHY ANIMAL Programleder: Alma I studio: Louise, Sofia og Ida Produsent: Elise Skråmestø Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal
 • TIRSDAG: Aurora, Naba og Ida
  Kom i julestemning med tirsdagsgjengen! Aurora trenger hjelp til valg av julekalender, Naba forteller om en forbigått gladnyhet og Ida har blitt økonom. Start dagen sammen med oss! Vi byr på quiz, would you rather, julekaketesting og masse annen kos<33 I studio: Aurora Fisketjøn Otterå, Naba Mehmood og Ida Lie-Nielsen Produsent: Tiril Andersen
 • MANDAG: Tale, Line og Maud
  Det er mandag, det er jul og det er snart ferie!!! I dag byr jentene på både LATTER og krangling... Jentene har vært på julemarked, snakker om julebord og får sjekket kunnskapene sine i en JULEQUIZ. Tune inn for å starte julestemninga på alvor. GOD JUL:)

Anbefalte artikler