Fem grunner til at jeg ikke er kriminell

I arbeidet med å researche til Criminalis har jeg brukt endeløse timer bak pc-skjermen. Jeg har dykket i dypet av NRK arkivene, forvillet meg inne på Lovdata og sendt flere e-poster til Kripos. Under etterforskningen min har jeg lært mye på veien, men det er spesielt en tanke jeg sitter igjen med; jeg hadde vært en elendig kriminell.

Selv om jeg i teorien kan dirke opp en lås med to hårspenner, tror jeg realiteten er litt tøffere. Her skal du få fem grunner til hvorfor jeg hadde vært en dårlig kriminell.

Fem grunner

1) Jeg er helt avhengige av åtte timer søvn hver natt. Har du møtt meg på fire timer søvn husker du meg som en full sjømann, og jeg husker ikke deg i det hele tatt. Kall meg gjerne Tornerose, men jeg syns det er uaktuelt å møte informantene mine i narkomiljøet midt på natten. Det er klart jeg er med på å smugle narkotika, men da skal det skje fra mandag til fredag kl 9-17. (Criminalis episode 5 – Norges kriminelle politimann)

2) Jeg overpakker alltid når jeg er ute og reiser. Selv som verdensmester i koffert-Tetris hadde jeg ikke fått med meg 11 kg kokain i kofferten fra Bolivia. Da måtte jeg ha ofret tre par med sko, og det er rett og slett ikke verdt det. (Criminalis episode 11 – Straffbar overvekt)

3) I en alder av fem tok mamma meg i å stjele en mandel fra løsvekten på butikken. Hun tvang meg til å be om unnskyldning til de ansatte. Denne hendelsen har tydelig traumatisert meg med tanke på at jeg 17 år senere fremdeles bærer dårlig samvittighet. Hvordan skulle jeg da ha stjålet kasser med øl og brus over flere år? Det er en dårlig samvittighet jeg hadde trengt en lastebil for å få med meg. (Criminalis episode 14 – Guttegjengen uten regler)

4) Selv om jeg er vokst opp 100 meter vest for Akerselva i Oslo så gikk jeg på offentlig skole og jeg studerer på Universitetet. Jeg bor i kollektiv og frykter verken Eldorado eller Prima. Det er tydelig at i min sosiale krets så mangler det noen som kan kjøpe dyre oljemalerier. Selv om Skrik hadde gjort seg utmerket over sengen min så er ikke det tidenes gjemmested. (episode Pilot Skrik-tyven)

5) Alle mine prøver og oppgaver er hederlig og redelig utført ene og alene av meg selv. Jeg har aldri lært meg å snike inn jukselapper i skoene og skrive svarene på underarmen. Hvordan skal jeg klare å snike ut graderte dokumenter ut av utenriksdepartementet uten å bli tatt fordi jeg skjelver buksa av meg? Jeg lover de hadde vært enda mer mistenkelige om de oppdaget meg bærende på en avis, så det er ikke veien å gå. (Criminalis episode 12 – Spionen)

Spionutdanning

Det er klart når forsvaret senker kravene på spionutdanningen sin kan jeg love deg at jeg er først i køen. Frem til det tror jeg at jeg fortsette med å informere dere om disse sakene trygt bak mikrofonen i studio 1.

Siste podcaster

  • Sesongavslutning #2
    Ellinor og Ayla takker for seg i denne sesongavslutningen som tar for seg tidligere episoder. Her får du høre klipp fra ulike saker, og hvordan disse utvalgte sakene har påvirket jentene.
  • Episode #23: Norges pøbel
    Vi snakker om Richard Ringheim, norges store pøbel i en alder av 19. Hans kriminelle handlinger er mange og tar ulike former. Vi snakker om humor, motiver og om det kan legitimeres. Tune in!
  • Episode #22: Gulosten
    Han var tidlig ute med å være på feil side av loven, og hans kriminelle hanlinger skal føre ham lengre enn han trodde. Å være i fengsel halve mellomkrigstiden og havne på middag med Kong Haakon er det ikke alle som klarer. Dette er historien om Gulosten. Lytt gjerne!