Klassiker i nydelig innpakning

For mange i min generasjon var Tony Hawk-serien en av de beste og kuleste spillseriene på markedet. Etter Tony Hawk’s Pro Skater 5 i 2015 ble møtt med universelt hat fra både fans og kritikere, virket det som om serien var død og begravet. Fem år senere har spillstudioet Vicarious Visions tatt de to første spillene i serien og gitt de et solid ansiktsløft.

Nostalgifest

Ved første sekund strømmer minnene tilbake. I det man starter spillet blir man møtt av den klassiske introvignetten fra Pro Skater 2 som introduserer oss for skaterne som man møter i spillet; Guerilla Radio av Rage Against the Machines sprenges gjennom høyttalerne. Nostalgien treffer som en solid betongvegg.

Det stopper ikke der. Rollegalleriet består av de fleste skaterne fra de originale spillene, i tillegg til en håndfull unge lovende skatere. Blant annet er Tonys avkom, Riley Hawk, også med på laget. Banene fra begge spillene er de samme, men har fått seg en total makeover og ser utrolig pene ut. Store deler av den originale spillelisten bestående av 90-talls punk, alternativ rock og hip hop har også blitt med videre i remasteren, samt innslag av nyere låter og artister.

De klassiske banene er tilbake i ny drakt (Bilde: Activison)

Bedre enn noensinne

I spillets hovedmodus, Skate Tour, skal man kickflippe og raile igjennom et sett med oppgaver før man låser opp neste bane. Disse oppgavene kan gå ut på å nå en gitt poengsum, samle bokstaver eller gjøre et trick med brettet over en høy passasje. Tony Hawk’s Pro Skater er en av seriene som er enkle å lære, men vanskelige å mestre. Vil man nå den høyeste poengsummen er det rett og slett trening og presisjon som må øves inn.

Utviklerne Vicarious Visions er kanskje mest kjent nå for å tidligere ha pusset opp Crash Bandicoot-serien i den kritikerroste N’Sane Trilogy, men noen nykommere til Tony Hawk er de ikke. På tidlig 2000-tallet var de ansvarlige for å lage Gameboy Advance versjoner av Pro Skater-spillene. Nå har de altså tatt skrittet videre med å pusse opp de to første hovedspillene til konsoll, og her viser de nok en gang at de legger mye kjærlighet i oppussingsprosjektene sine.

Mye har skjedd på 20 år (Bilde: Activision)

For Tony Hawk’s Pro Skater har aldri vært bedre enn i denne samlepakka. Den klassiske tilnærmingen og følelsen til spillene er bevart, men det føles ikke som et produkt av et tidligere tiår. Med moderne grafikk, spillmotor og fysikk har Vicarious Visions klart å løfte disse legendariske spillene til et solid og skyhøyt nivå. Digital rullebrettkjøring har aldri vært gøyere enn dette.

Konklusjon

Om du er nykommer til serien, eller en gammel traver, er Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 en varm anbefaling. Det er engasjerende, utfordrende og ikke minst vanvittig gøy å spille. Vicarious Visions har beholdt spillenes originale DNA, men samtidig sprøytet inn en ny gnist. Dette er en remaster som er Tony Hawk’s Pro Skater navnet verdig, og jeg krysser fingrene for at dette kan bety starten på en ny serie spill basert på merkevaren. The G.O.A.T is back.

Startskuddet på nye spill i serien? (Bilde: Activision)

 

Siste podcaster

 • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
  Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar
 • Spillmagasinet: 24-timers recap, å gi seg på topp, og nytt indiespill!
  I kjølvannet av Studentradioens 24-timers sending har Spillmagasinet samlet seg i studio, to i full sminke og kjole, for å diskutere spill i kjent stil. Denne uken ser vi tilbake på 24-timers sendingen, diskuterer spill som ga seg på topp mot spill som fortsetter i all evighet, og den nye indiesuksessen Content Warning! I studio: Agnar, Carl-Eirik og Ole
 • Spillmagasinet: Søksmål, Vårsalg, og Papa's Indieria
  Dedt begynner å bli vår og varmere vær! I den anledningen har Spillmagasinet laget en liste over spill som er på tilbud på Steam (frem til 21. mars, så løp og kjøp). Det blir også satt fokus på fremtiden for emulatorer, samt gravende journalistikk rundt Papa Louie og hans mange spisesteder. I studio: Ole, Benedikte, Og Agnar
 • Spillmagasinet: Hårete Kjærlighet i Fleng, og Blast to the Past
  Ny uke, samme bredde i innhold og moro! Det diskuteres kort om historien til Telltale Games, der noen kanskje har skrevet en liten sak om et av deres mange flotte spill. I tillegg får vi et gjensyn med Dampende Møkk, hvor grensen for hva som er greit og ikke greit i en dating sim blir testet, samt et tilbakeblikk til Team Fortress 2. Med andre ord: For en episode! I studio: Agnar, Benedikte, og Kristian
 • Spillmagasinet: Tears of the Kingdom bonus
  Endelig! Etter det som kjennes ut som en evighet har Agnar og Ole endelig funnet tid til å snakke uhemmet om Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i denne bonusepisoden. Advarsel: Spoilers vil forekomme

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler