Tony Hawk's Pro Skater 1 og 2 har fått en glitrende remaster (Bilde: Activision)

Klassiker i nydelig innpakning

Skatespillenes gudfar returnerer i full vigør.

For mange i min generasjon var Tony Hawk-serien en av de beste og kuleste spillseriene på markedet. Etter Tony Hawk’s Pro Skater 5 i 2015 ble møtt med universelt hat fra både fans og kritikere, virket det som om serien var død og begravet. Fem år senere har spillstudioet Vicarious Visions tatt de to første spillene i serien og gitt de et solid ansiktsløft.

Nostalgifest

Ved første sekund strømmer minnene tilbake. I det man starter spillet blir man møtt av den klassiske introvignetten fra Pro Skater 2 som introduserer oss for skaterne som man møter i spillet; Guerilla Radio av Rage Against the Machines sprenges gjennom høyttalerne. Nostalgien treffer som en solid betongvegg.

Det stopper ikke der. Rollegalleriet består av de fleste skaterne fra de originale spillene, i tillegg til en håndfull unge lovende skatere. Blant annet er Tonys avkom, Riley Hawk, også med på laget. Banene fra begge spillene er de samme, men har fått seg en total makeover og ser utrolig pene ut. Store deler av den originale spillelisten bestående av 90-talls punk, alternativ rock og hip hop har også blitt med videre i remasteren, samt innslag av nyere låter og artister.

De klassiske banene er tilbake i ny drakt (Bilde: Activison)

Bedre enn noensinne

I spillets hovedmodus, Skate Tour, skal man kickflippe og raile igjennom et sett med oppgaver før man låser opp neste bane. Disse oppgavene kan gå ut på å nå en gitt poengsum, samle bokstaver eller gjøre et trick med brettet over en høy passasje. Tony Hawk’s Pro Skater er en av seriene som er enkle å lære, men vanskelige å mestre. Vil man nå den høyeste poengsummen er det rett og slett trening og presisjon som må øves inn.

Utviklerne Vicarious Visions er kanskje mest kjent nå for å tidligere ha pusset opp Crash Bandicoot-serien i den kritikerroste N’Sane Trilogy, men noen nykommere til Tony Hawk er de ikke. På tidlig 2000-tallet var de ansvarlige for å lage Gameboy Advance versjoner av Pro Skater-spillene. Nå har de altså tatt skrittet videre med å pusse opp de to første hovedspillene til konsoll, og her viser de nok en gang at de legger mye kjærlighet i oppussingsprosjektene sine.

Mye har skjedd på 20 år (Bilde: Activision)

For Tony Hawk’s Pro Skater har aldri vært bedre enn i denne samlepakka. Den klassiske tilnærmingen og følelsen til spillene er bevart, men det føles ikke som et produkt av et tidligere tiår. Med moderne grafikk, spillmotor og fysikk har Vicarious Visions klart å løfte disse legendariske spillene til et solid og skyhøyt nivå. Digital rullebrettkjøring har aldri vært gøyere enn dette.

Konklusjon

Om du er nykommer til serien, eller en gammel traver, er Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 en varm anbefaling. Det er engasjerende, utfordrende og ikke minst vanvittig gøy å spille. Vicarious Visions har beholdt spillenes originale DNA, men samtidig sprøytet inn en ny gnist. Dette er en remaster som er Tony Hawk’s Pro Skater navnet verdig, og jeg krysser fingrene for at dette kan bety starten på en ny serie spill basert på merkevaren. The G.O.A.T is back.

Startskuddet på nye spill i serien? (Bilde: Activision)

 

Siste podcaster

 • Hardcore: skrekk, biler og spionering
  Programleder Petter & Co er tilbake som et friskt pust i den post-apokalyptiske hverdagen med rykende ferske aluminiumsfolie-teorier om overvåkning på PS5. Martin presenterer en høyakademisk formel for å rangere bilspill og sammen med Marius tar vi et blikk på skrekkspillenes verden.
 • Hardcore – Pirater, Fagforeninger og Kinesere
  Gutta er hjemme i egne hjem. Johannes mimrer tilbake på et 30 år gammelt spill, som han relativt nylig spilte. Marius irriterer seg over «crunch» og Petter har funnet et spill som endelig lar han oppfylle sine indre drømmer. På sending: Petter, Marius, Johannes
 • Hardcore - Spillfilmer og nedleggelser
  Gutta er tilbake som et frisk pust i den post-koronistiske hverdagen med Johannes som leder an i avsløringer om ondskapen som skjuler seg i EAs mørke hovedkvarter. Marius har fått lekt seg med Squadrons og Martin er som vanlig mest opptatt av å underholde seg selv i studio.
 • Hardcore - Suksesser og Fiaskoer
  Petter, Johannes og Martin er ukens trekløver. Det snakkes varmt om Xbox Game Pass, og Crash Bandicoot får seg en liten hyllest. Johannes snakker også om Nintendo 64 og hvorfor han mener det er Nintendos viktigste fiasko.
 • Hardcore - Spillkapitalisme
  Gutta er tilbake i studio. De tar et overblikk over siste Playstation-konferanse og diskuterer spillene som ble vist frem. Microsoft har slengt rundt sin store lommebok og kjøpt Bethesda. Petter snakker om «Super Mario 3D All-Stars», som fører til het diskurs i studio. I studio er Petter, Marius og Johannes.

Hardcore

Uortodoks og kompromissløst spillpodcast om konsoll- og PC-gaming hver tirsdag kl 11:00. Anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *