Michael Breien er ny ansvarlig redaktør

Michael Fabregas Breien (23) fra Porsgrunn tar over sjefsstolen til Studentradioen i Bergen.

– Endelig er jobben min! Nå blir det andre boller i denne organisasjonen, smiler Breien lurt.

Breien har vært aktiv i organisasjonen i flere år, og har blant annet tidligere innehatt vervet som kulturredaktør. Som sjef vil han at SRIB skal ha et større fokus på vippestater.

– Florida, Ohio, Michigan… Det finnes tonnevis av vippestater vi har ignorert i en årrekke. Dette skal det bli en slutt på nå, skriker Breien til de fremmøtte.

Avtroppende redaktør Tarjei Elias Valle Kvamme overrakk selve «Studentradioen» i den tradisjonelle seremonien tidligere i dag.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med min arvtager. Selv om det er meget trist å forlate jobben, vet jeg at SRIB er i de beste hender i tiden fremover, rekker Kvamme akkurat å si før han brutalt blir geleidet ut av lokalet.

Tarjei Kvamme (t.v.) ga fra seg en halvfungerende radio til organisasjonens nye sjef. Foto: Christian Engelsen.

TV-kollega raser

Alle er derimot ikke like begeistret over det politiske spillet som har foregått i forkant. Ansvarlig redaktør for Bergen Student-TV, Preben Solberg, reagerer sterkt på ansettelsen.

BSTV-redaktør Preben Solberg er lite fornøyd. Foto: Cornelius Poppe

– Dette er en fullstendig skandale, på lik linje med tidligere skandaler av samme betydning, tordner den folkekjære haugalendingen.

Han mener prosessen ikke har vært tydelig nok.

– Det har rett og slett vært en eneste stor suppe. Denne ansettelsen er en fallitterklæring rettet mot alle som noen gang har studert i Bergen, avslutter Solberg, før han stormer ut av rommet.

Breien selv tar ikke Solbergs kritikk til seg. Han mener mannen er sprøyte gal.

– Dette tar jeg med den største fatning. Hva Preben Solberg måtte mene om prosessen er like ubetydelig som det de andre på galehuset hans lirer av seg, ler Breien.

Det har ikke lyktes journalisten å komme i kontakt med kulturminister Abid Raja.

Studentradioen i Bergen har over 200 frivillige medarbeidere, og produserer ukentlig et titalls ulike radioprogrammer og podkaster. Kanalen har siden 2017 sendt 24 timer i døgnet på FM og DAB.

Anbefalte artikler