Captain Marvel

Carol Danvers er flyver i det amerikanske luftforsvaret. Da hun får tilbudet om å bli med på et risikabelt flyoppdrag for å finne en ukjent lokasjon, hopper hun på sjansen uten å nøle. Det hun ikke vet er at det kommer til å endre livet hennes for alltid.

Captain Marvel introduserer den første Marvel-filmen med en kvinnelig hovedkarakter. Marvel Cinematic Universe har allerede klart å produsere 20 filmer, men først nå får vi en hvor hovedrollen er en kvinne. På tide, synes du? For lengst!

Captain Marvel er satt i 1995 (foto: Chuck Zlotnick @Marvel Studios 2019)

Opprinnelseshistorie

Captain Marvel er opprinnelseshistorien bak hvordan flygeren Carol Danvers blir den kjente “Captain Marvel”(selv om vi aldri eksplisitt får høre denne tittelen). Historien finner sted i 1995, og vi møter en yngre versjon av Nick Fury (Samuel Jackson), og agent Phil Coulson. For å få Fury og Coulson til å se yngre ut, har Marvel brukt digitale effekter. Tidligere har vi sett dette blitt gjort i andre filmer med varierende hell, men her fungerer det fantastisk! Marvel har overgått seg selv når det kommer til å digitalt justere skuespillere til et yngre utseende. I store deler av filmen tenker man ikke over at det ikke er sånn Samuel Jackson egentlig ikke ser ut. I hovedrollen ser vi Brie Larson, som gjør en fantastisk jobb i rød, blå og gull-farget drakt! Filmen er regissert av Anna Boden og Ryan Fleck, som tidligere ikke har laget så mange filmer. Igjen holder Marvel seg til trenden om å bruke mindre kjente regissører i filmene sine, for å sørge for en mer sammenhengende stil gjennom filmuniverset sitt. De vet hva som fungerer.

Brie Larson spiller Carol Danvers (foto: Chuck Zlotnick @Marvel Studios 2019)

Morsom, rå, men kanskje litt trygg?

Det er ingen tvil om at det er mange som har hatt store forventinger til Marvels første superheltfilm med en kvinnelig hovedrolle. Det er langt på overtid at vi endelig får se en slik film. Resultatet er en sterk film om opprinnelseshistorien til en av karakterene som sannsynligvis vil dukke opp igjen videre Marvel-universet når det som kalles “fase 3” er over, etter Avengers: Endgame har kommet ut. Det store presset på Marvel med å lage en god film med kvinnelig hovedrolle, kan ha resultert i at de forsøker å gjøre den så enkel å like, eller så lite dårlig som mulig. De sikter inn på å etablere en god helt, som er litt morsom, men ikke for morsom. Litt rå, men ikke for rå. Det er akkurat det filmen viser og. Den er god, men den er ikke på nivå med de største MCU-filmene. Den er også absolutt milevis fra bunnen av listen. Dersom man velger å se på den som en egen superheltfilm, uten å sammenligne den med andre filmer i serien, er den absolutt en supersterk (sorry) film! Den balanserer humor, action og spenning på akkurat passe nivå, uten at det blir alt for overdrevet. Noe det lett kan bli, ettersom filmmarkedet siden 2010 har vært noe overmettet på superheltfilmer. Captain Marvel fortjener absolutt et kinobesøk. Dette er en film du kan kose deg med!

Om noe er det forfriskende å se at Marvel KAN lage gode superheltfilmer med kvinnelige hovedroller og, og det lover godt for videre utvikling av superheltfilmer med kvinnelige hovedroller!

 

Captain Marvel har norgespremiere den 6. mars, og har aldersgrense 12 år pga. flere scener med actionvold.

https://www.youtube.com/watch?v=UDBsvOtd9fA

 

Siste podcaster

 

Anbefalte artikler