Fra morsom til irriterende på to timer

Blue Iguana handler om to ekskriminelle, Eddie og Paul, som blir tilbudt en ny sjanse i livet og masse penger av en britisk advokat, Katherine. Alt de trenger å gjøre er å få tak i en blå ryggsekk som inneholder “the blue iguana”-diamanten under et utvekslingsmøte mellom noen kjeltringer. Hva kan gå galt? Ganske mye, tydeligvis.

Rotete, tørr og uinspirert

Blue Iguana virker som resultatet av filmskapere som har gått litt tom for ideer og vil produsere noe raskt og enkelt for å putte penger i banken. Filmen inneholder utallige følgefeil, og det kommer særlig godt frem i scenen hvor Eddie og Katherine sitter på café og Katherine spiser en croissant. Plutselig har Katherine masse smuler rundt munnen, og plutselig er de borte. Det samme med croissanten som på mystisk vis forsvinner og kommer tilbake på tallerkenen. Filmen benytter seg også av alt for mange klipp i sakte film, til det punktet hvor en sitter og lurer på om filmen egentlig er den beste parodien på dårlige actionkomedier noensinne. Filmen har alt fra dårlige punchliner, overdrevne kameraeffekter, alt for lange oppramsinger og dårlige actionsekvenser. Det er vanskelig å heie på noen av karakterene, ettersom en ikke får noen særlig introduksjon til noen av dem, og alle stort sett virker kjedelige og dårlig skrevne. Selv ikke skurken vekker interesse, og det er vanskelig å føle at man bryr seg noe særlig om hva som foregår.

For lite og for mye samtidig

Det er mye jeg skulle ønske denne filmen var. I utgangspunktet er det ikke noe i veien for at denne filmen kunne blitt morsom. Den har et enkelt plott som kan fungere på mange måter. Noe av problemet ligger i at filmen tar seg for seriøst til å være en skikkelig parodi på noe, men samtidig ikke seriøst nok til at det kan være en god actionkomedie. Resultatet blir en helt (mindre enn) middelmådig, tørr film, som en glemmer etter en uke. En film som du snubler over på netflix og trekker på skuldrene av. Hovedrollene fylles av Sam Rockwell, Phoebe Fox og Ben Schwartz. Filmen er regissert av Hadi Hajaig. Filmen har premiere i Norge den 11. januar, og har aldersgrense 15 år, grunnet blodige draps- og voldsskildringer.

Blue Iguana er som diamanten i filmen; stor, overdreven og ser rett og slett ganske billig og falsk ut.

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler