Page One: Inside the New York Times

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er ikke til å stikke under stol at medielandskapet er i forandring. Og da spesielt i nyhetsverdenen, og ikke minst i store aviser som The New York Times. Andrew Rossi fulgte de ansatte på kontorene til The New York Times i ett år, nettopp for å lage denne dokumentaren.

Historien

Medialandskapet er i forandring, og mange amerikanere spår at avisen The New York Times, vil dø en sakte, økonomisk og smertefull død. Avisens rykte, og ikke minst økonomi står på spill. Må aviser som Times finne andre måte å tjene penger på? Er ikke tradisjonell journalistikk lenger viktig? Dette er spørsmål regissøren, Andrew Rossi, ønsker svar på. Han ender opp med å få fri tilgang til den nye mediadesken, som har blitt laget for å hindre konkursen av The Times. Denne mediadesken er laget for at Times skal tilpasse seg i den nye utviklingen i medieindustrien.

Vi kommer tett på journalisten David Carr, som etter mange år med rusmisbruk, endte opp i The New York Times. Times har også ansatt folk fra bloggverdenen, siden de mener dette er en ny rekrutteringsplass for journalister. Hvordan avisen fungerer og hvordan organisasjonen er bygd opp, kommer frem i denne dokumentaren. Dokumentaren tar opp mange viktige problemstillinger innen mediebransjen, da spesielt nyhetsbransjen.

Funker det?

Så til de grader. Andrew Rossi har gitt oss en underholdene og ikke minst informativ dokumentar. Han klarer nettopp det alle dokumentarer bør klare, nemlig å vise saken fra alle sider. Debattene er spennende og fyldige, og viktige argumenter blir lagt frem. Ved å komme tett på eks-rusmisbrukeren, David Carr, fremstår The Times som en personlig og omtenksom avis. God gammeldags journalistikk med troverdige kilder er fortsatt det viktigste for nyheter, men denne påstanden ser ut til å være truet av digitalisering og Internett. Debatten om hvordan journalistikk skal kunne selvfinansieres er en viktig debatt. Noe du får en god innføring i, i denne dokumentaren.

Sitater verdt å ta med seg

”We are here to take a note at the fact, that journalisme is alive, well and feisty” – Bill Keller

”Why are we not on top of the news? It´s 2010!” – Brian Stelter

I en diskusjon om nyheter på nettbrett: ”You know what it reminds me of? A newspaper.” – David Carr

Filminfo

Original tittel: Page One: Inside the New York Times

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Dokumentar

Lansering: 2011

Varighet: 92 minutter

Regi: Andrew Rossi

Sentrale skuespillere: David Carr og Bill Keller.

 

Du kan høre Kinosyndromet-sendinger  hver torsdag fra kl. 11 – 12.00, eller du kan laste ned podcasts – da kan du høre på oss på bussen, på vei til jobben, på lesesalen, i sengen, mens du lager mat, i dusjen, i bilen – ja, overalt!

Siste podcaster

 

Anbefalte artikler