Mer skuffelse enn kult-klassiker

Når man ser for seg selveste Mario, Nintendos store sønn, ser man fort for seg spill som Super Mario World, Super Mario Odyssey og Super Mario 64, store spill som tåler tidens tann. Når man da ser for seg Marios bror Luigi, blir ting mer uklart. Noen ser kanskje for seg opptrednene Luigi har gjort i spill som Mario Kart, Super Smash Bros. eller noen av Nintendos sports-spill, mens andre tenker på Luigi som spiller 2 i et Mario-spill. Et av spillene mange ofte glemmer, hvis ikke man er ihuga Nintendo-fan, som faktisk handler om Luigi, er Luigis Mansion. Dette spillet som ble lansert tidlig i Nintendo GameCubes livstid (før det i det hele tatt var et Mario-spill på konsollen), handlet om at en forskremt Luigi måtte finne sin forsvunnede bror, ved å lete igjennom en spøkelsesfyllt herregård. Når spillet kom ut på GameCube, ble det husket som ett kort spill som var skuffende for de som forventet ett stort eventyr, men for andre ble det en kult-klassiker de fortsatt husker. Nå er spillet relansert på 3DS, og da må det dessverre sies at spillet på 3DS er mer skuffelse enn det er kult-klassiker…

Ett steg fremover, to steg tilbake

Det skal sies at Luigis Mansion til 3DS egentlig gjør mye rett. Spillet har fantastiske produksjonsverdier, med fin grafikk, god musikk og klassisk Nintendo-stemmeskuespill. Alt ser og høres like sjarmerende ut, og hvis du sitter i ett mørkt rom med headset kan du kanskje bli sugd inn i Luigis skumle tilværelse i noen minutter. Dessverre møter du fort på dette spillets største problem: Det er på 3DS. Dette spillet går nemlig ut på bevege seg raskt og smidig, samtidig som det prøver å selge en barnslig, skummel atmosfære, og mens dette fungerte relativt bra på TVen i GameCube-eraen, faller det helt igjennom på den lille 3DS-skjermen.

Luigi blir vettskremt ganske ofte, altså… (Pressefoto: Nintendo.no)

I spillet skal du kontrollere Luigi, mens han prøver å bekjempe spøkelsene mens han leter etter sin bror. Du går rundt i herregården med en spøkelses-fanger og lommelykt som du skifter mellom på direkten, og leter etter din forsvunnede bror. Du møter flere sjarmerende karakterer på veien, men dessverre er det slik at hver gang du begynner i bli revet med i spillets smarte puslespill, sjarmerende karakterer eller fine presentasjoner, blir du minnet på om at dette spillet ikke helt fungerer på konsollen det nå har landet på.

Stakkars broremann

Stakkars Luigi. Ikke finner han broren sin, ikke har han fått være stjernen i ett spill på noen år, og ikke får han helt til å være stjerne her på 3DS. Jeg ville anbefale å heller skaffe spillet til Gamecube hvis du er interresert, eller evt. å vente til Luigis Mansion 3 kommer til neste år…

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler